Η ΕΛΠΙΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ 14 ΜΑΗ ,

ΟΛΟ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό τομέα˙ μόνιμοι , συμβασιούχοι, εποχιακοί , stage και μπλοκάκια, συνταξιούχοι, πλήρωσαν τα κέρδη , τις ρεμούλες τους , πληρώνουν τώρα και τις χασούρες τους. Όταν όλα πάνε καλά στην οικονομία πρέπει να κάνουμε οικονομία να πάμε ακόμη καλύτερα. Σήμερα και πάλι πρέπει να κάνουμε υπομονή για να δούμε άσπρες μέρες. Μονά , ζυγά δικά τους. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πρέπει να πούνε ένα φτάνει πια.


Στην απεργία της 14ή ΜΑΗ οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο τομέα πρέπει να καταδικάσουν την πολιτική της κυβέρνησης που τους μειώνει τα δικαιώματα. Είναι π.χ χαρακτηριστική η προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης της Ν.Δ. να καταργήσει την παροχή δεκάδων ιατρικών εξετάσεων και επεμβάσεων από μεριάς του ΟΠΑΔ, για χιλιάδες δημόσιους υπάλληλους και συνταξιούχους.


Όπως και η άρνηση να επιχορηγηθεί το Τ.Π.Δ.Υ. για να πάρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι εφάπαξ, αποτέλεσμα της καταλήστευσης των αποθεματικών των ταμείων από τα χρηματιστήρια και το κεφάλαιο. Η άρνηση της επιχορήγησης του Τ.Π.Δ.Υ. όπως και η καταλήστευση του από το χρηματιστήριο έχει ως αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η χορήγηση του εφάπαξ.


Οι ενέργειες αυτές εντάσσονται στη συνολικότερη πολιτική λιτότητας και κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των εργασιακών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους. Οι αντιασφαλιστικοί νόμοι Σιούφα, Ρέππα και Πετραλιά η προετοιμαζόμενη αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης χιλιάδων γυναικών με βάση την απόφαση της ΕΕ, είναι η κορυφή του παγόβουνου, μιας πολιτικής που θέλει να μετατρέψει την κοινωνική ασφάλιση σε ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου, σε υπόθεση ουσιαστικά του ιδιωτικού κεφαλαίου, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε εμπόρευμα.


Ενώ δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, των δημοσίων υπηρεσιών, της δημοτικής περιουσίας. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την πολιτική που αφήνει δίχως προσωπικό τα σχολεία και τα νοσοκομεία. Με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των δημοσίων και κοινωνικών αναγκών του ελληνικού λαού. Αλλά και το γεγονός της πρόσληψης ελαστικών εργαζόμενων και stage με στόχο τον περιορισμό των μόνιμων εργαζόμενων και την περαιτέρω διάσπαση των εργαζόμενων.


Στην απεργία της 14ή ΜΑΗ οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα θα αγωνιστούν να μην περάσει ολοκληρωτικά η κατεδάφιση των κοινωνικών δικαιωμάτων τους. Να μετατραπούν όλες οι εργασιακές συμβάσεις στο δημόσιο τομέα σε θέσεις μόνιμες, καθώς και να γίνουν προσλήψεις στα σχολεία και στα νοσοκομεία. Να περάσουν όλοι οι υπάλληλοι των ΔΕΥΑ στους δήμους.


Να επανακρατικοποιηθούν οι ΔΕΚΟ, οι δημόσιες υπηρεσίες και να αντιστραφεί το κλίμα στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων και δημοτικών χώρων. Για αυξήσεις που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες εργατικές και λαϊκές ανάγκες. Θα αγωνιστούν να περάσουν οι αγώνες στα χέρια τους από τα χέρια των γραφειοκρατών της ΑΔΕΔΥ.


Μόνο ο δρόμος του αγώνα μπορεί να ανατρέψει την πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και της ΕΕ που πλήττουν τα δικαιώματα μας, το βιοτικό επίπεδο, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το επίπεδο της ζωής μας.


Στις 14ή ΜΑΗ στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, είναι ευκαιρία λίγο πριν τις ευρωεκλογές να κυριαρχήσει η συλλογική πάλη πάνω στο φόβο, την ατομική λύση και την υποταγή.


Οι δυνάμεις της ΑΝΤικαπιταλιστικής ΑΡιστερής Συνεργασίας για την Ανατροπή(ΑΝΤΑΡΣΥΑ) στήριξαν και στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις το δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα. Προσπαθώντας να ενοποιηθεί με τους αγώνες των ιδιωτικών υπάλληλων. Να οικοδομηθεί ένα νικηφόρο πανεργατικό μέτωπο.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σχόλια