ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Οι έμποροι των Ιωαννίνων, ύστερα από ένα δημοψήφισμα που πραγματοποίησαν αποφάσισαν με 60% να εμμείνουν στο καλοκαιρινό 5μερο λειτουργία της αγοράς, παρά την τρομοκρατία των πολυεθνικών και της πλειοψηφίας της ηγεσίας του εμπορικού συλλόγου.

Πρόκειται για μια σαφή νίκη των μικρέμπορων και των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών ενάντια στην πολιτική της ΝΔ- ΕΕ που κάνει τις πλάτες στις πολυεθνικές, στους μεγαλέμπορους, και στα πολυκαταστήματα, απελευθερώνοντας την αγορά και το ωράριο της.

Στόχος του μεγάλου ελληνικού και ξένου εμπορικού κεφαλαίου είναι η 24ωρη λειτουργία της αγοράς, των Σ/Μ και των καταστημάτων. Ένα γεγονός που αν συμβεί θα κλείσει την πλειοψηφία των μικρών καταστημάτων και θα στείλει στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αυξάνοντας το συνολικό όγκο των άνεργων.

Οι αυτοαπασχολούμενοι των Ιωαννίνων αποφάσισαν να υπερασπίσουν την ποιότητα της ζωής τους, γνωρίζοντας πολύ καλά πως δεν λείπουν οι ώρες από τους εργαζόμενους να ψωνίσουν. Αυτό που τους λείπουν είναι τα λεφτά. Και αυτό δεν το λύνει η απελευθέρωση της αγοράς, μάλλον κάνει την κατάσταση των εργαζόμενων χειρότερη.

Και ενώ η πλειοψηφία των εμπόρων στα Γιάννενα, αποφάσιζαν να υπερασπιστούν την ποιότητα της ζωής τους- απέναντι στα κέρδη των πολυεθνικών και την πολιτική της κυβέρνησης-ΕΕ- η ηγεσία τους μιλάει για μια προσαρμογή στα νέα δεδομένα, στα δεδομένα που καθορίζουν τα μεγάλα πολυκαταστήματα. Εμμένοντας δηλαδή στην προοπτική να ανοίξουν το καλοκαίρι τα καταστήματα και η αγορά. Παραβιάζοντας κάθε αρχή δημοκρατικότητας, αλλά και κάθε υπεράσπισης των συλλογικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων των μελών του εμπορικού συλλόγου.

Η υπεράσπιση της καλοκαιρινής 5μέρου λειτουργίας της αγοράς, η προσαρμογή της σε μια 5μερή χειμερινή λειτουργία της , η ριζική αύξηση των μισθών των εργαζομένων , η αντίστοιχη ριζική μείωση των ωρών εργασίας τους, καθώς και η καταπολέμηση της «μαύρης εργασίας» είναι ένα πλαίσιο αιτήματος για την συμπόρευση εμποροϋπάλληλων και αυτοαπασχολούμενων. Ένα εργατικό μέτωπο ενάντια στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου , τις πολυεθνικές, τα μεγαλοκαταστήματα και την ΕΕ.

Στους μικρέμπορους και τους αυτοαπασχολούμενους τους δίνεται η δυνατότητα στις ευρωεκλογές να μαυρίσουν τα κόμματα και τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, των πολυεθνικών και τα ΕΕ.

Επιλέγοντας αριστερές ανατρεπτικές δυνάμεις, όπως είναι η ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή(ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Συνεπείς δυνάμεις στο αγώνα ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο , την ΕΕ και της υπεράσπισης των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Σχόλια