Αλληλεγγύη στους Εργαζόμενους

[στη Δωδώνη]

Στις 18-6-2009 στον Αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας εξαιτίας της επικείμενης απόλυσης τους στα τέλη του μήνα. Κι ενώ τρεις συνεχόμενοι υπουργοί πολιτισμού έταζαν 7,5 εκατομμύρια ευρώ για την αποπεράτωση του έργου τώρα ξαφνικά οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόλυση γιατί ,έμειναν μόνο 125 χιλιάδες ευρώ στα ταμεία και αρχίζουν οι περικοπές θέσεων εργασίας σε συνθήκες τρομοκρατίας και εκφοβισμού του τύπου θα μείνουν μόνο 5 άτομα, θα γίνει κλήρωση για το ποιοι θα μείνουν κ.λ.π..

Περικοπές δήθεν θέσεων εργασίας των 2 μηνών και να είστε τυχεροί αν γίνει ανανέωση της συμβάσεις για 2 μήνες ακόμη, των 700 και 800 ευρώ το μήνα σε συνθήκες αντίξοων καιρικών και εργασιακών συνθηκών.

Απέναντι σε αυτή την κοροϊδία κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και του εκάστοτε υπουργείου που και καλά ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό και χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους σαν αναλώσιμα υλικά, απέναντι στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία που δεν μπορεί να οργανώσει τους αγώνες των εργαζομένων γιατί συντάσσεται με τα συμφέροντα των εκάστοτε κυβερνήσεων προς εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων, εμείς στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων και απαιτούμε:

Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του ταμείου του Αρχ. Χώρου της Δωδώνης και του υπουργείου πολιτισμού

1400 βασικό μισθό για όλους τους εργαζόμενους

Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους

Άμεση σύγκλιση του ΔΣ του σωματείου εκτάκτων εργαζομένων υπ. Πολιτισμού για να καλεστεί γενική συνέλευση των εργαζομένων άμεσα

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σχόλια