ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ

Πραγματοποιείται στην Κέρκυρα (27-28/6-2009) η Σύνοδος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο διακρατικό οργανισμό για τη διασφάλιση της «Ασφάλειας» μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Περιλαμβάνει 56 χώρες που βρίσκονται στην Ευρώπη, Καύκασο, Κεντρική Ασία και τη Βόρεια Αμερική, ενώ ως επίσημοι συνεργάτες αναγνωρίζονται επιπλέον (6) μεσογειακά κράτη και (5) ασιατικά.

Τι το ιδιαίτερο όμως έχει αυτή η σύνοδος;

Η υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη θεωρεί τη «διαδικασία της Κέρκυρας» ως έναρξη διαλόγου που θα μας επιτρέψει να οικοδομήσουμε μια πιο ασφαλή, πιο σταθερή και ισχυρή Ευρώπη».


Η «διαδικασία της Κέρκυρας» ακολουθεί τις Συνόδους του ΝΑΤΟ που όχι μόνο αποφασίζουν τις επόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, την ενίσχυση των κατοχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, αλλά ενισχύουν τις πολιτικές και στρατιωτικές τους δεσμεύσεις για κοινή δράση εναντίον του εσωτερικού εχθρού, των εργαζομένων και των μεταναστών.


Είναι η σφραγίδα της Διεθνούς των Τρομοκρατών που συνδέουν την αστυνομική και στρατιωτική βία, στρατιωτικοποιώντας Ματατζήδες και μετατρέποντας τους εθνικούς και υπερεθνικούς στρατούς των Μισθοφόρων σε δυνάμεις καταστολής.

Ενώ ο κόσμος της εργασίας παγκόσμια πληρώνει τα βάρη της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, όπου ως διέξοδο για τη διασφάλιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας προβάλλεται η αφαίρεση των εργασιακών δικαιωμάτων, η ευέλικτη εργασία, η κατάργηση της σύνταξης και η ισοπέδωση κάθε έννοιας κράτους πρόνοιας με την συνακόλουθη ιδιωτικοποίησης κάθε κοινωνικού αγαθού, ο φόβος σκιάζει το μέλλον του αστικού συστήματος κυριαρχίας.
Η τεράστια αποχή των ευρωπαικών λαών στις πρόσφατες ευρωεκλογές, ιδιαίτερα αυτών της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων έδειξε πόσο γρήγορα φθάρθηκαν τα ευρωπαϊκά ιδεώδη.

Αποκαλύπτεται ότι ο σύγχρονος καπιταλιστικός κόσμος είναι γεμάτος βαθιές κοινωνικές αντιθέσεις, άγρια εκμετάλλευση, ρατσιστική και κρατική βία, ολέθριας καταστροφή του περιβάλλοντος και πολεμικούς ανταγωνισμούς.
Η ένταση της αντεργατικής επίθεσης συνοδεύεται από την αυταρχική επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ, που με την στήριξη ΝΔ-ΛΑΟΣ, οικοδομεί ένα σύγχρονο αστυνομικό κράτος που ποινικοποιεί την αμφισβήτηση, θέλει να απαγορεύσει την αντίσταση και τους αγώνες βάζοντας στο γύψο τις πορείες, την κτηνώδη κρατική βία εναντίον των μεταναστών, την ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε αποστολές εκτός συνόρων, που εκπαιδεύεται για μάχες μέσα σε πόλεις, ενώ τα παπαγαλάκια του συστήματος παπαγαλίζουν την ανάγκη χρήσης του στρατού σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Το ίδιο κάνει ο Μπερλουσκόνι στην Ιταλία, ο Σαρκοζί στη Γαλλία, η Μέρκελ στη Γερμανία και ο Μπράουν στη Βρετανία. Αυτές είναι οι κοινές του αποφάσεις στα όργανα της Ε.Ε. Αυτή είναι και η πολιτική Ομπάμα, που επεκτείνει τον πόλεμο στο Πακιστάν δημιουργώντας στρατιές προσφύγων, στέλνοντας χιλιάδες Μισθοφόρους στο Αφγανιστάν και ευλογώντας τα βασανιστήρια των ανακρινόμενων από τη CIA.


Εργαζόμενοι και νεολαία, αντιπολεμικά κινήματα και Αριστερά πρέπει ενωμένα να δώσουμε το αγωνιστικό παρόν ενάντια στους τρομοκράτες «του πολέμου κατά της τρομοκρατίας» που τρομοκρατούν τον κόσμο της εργασίας παγκόσμια..

Απαιτώντας να διαλυθεί ΟΑΣΕ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ-Ε.Ε.


  • Λέμε όχι στην Ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας και Ασφάλειας. Όχι στις Ευρωπαϊκές κοινωνίες του Μεγάλου Αδελφού, της παρακολούθησης, της καταγραφής των προσωπικών μας δεδομένων και του ευρωφακελώματος.

  • Να κλείσουν τώρα όλες οι βάσεις. Καμιά διευκόλυνση στις ιμπεριαλιστικές ορδές των ιμπεριαλιστών. Να καταρρεύσει ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας. Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

  • Να μπλοκάρουμε τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

  • Κανένας νέος Μισθοφόρος Στρατιώτης.

  • Να επιστρέψουν τώρα όλα τα στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.

  • Να φτιάξουμε αγωνιστικό μέτωπο απέναντι στον ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό. Απαιτώντας την ανατροπή των κυβερνήσεων της αντεργατικής πολιτικής, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και του κρατικού αυταρχισμού.

  • Αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

  • Παλεύοντας όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα το θρήσκευμα, το φύλο και την εθνικότητα μας για τις σύγχρονες εργατικές ανάγκες και δικαιώματα.

  • Να γκρεμίσουμε την Ευρώπη-Φρούριο. Να μην γίνουν πράξη τα βάρβαρα μέτρα εναντίον των Μεταναστών. Ανοικτά Σύνορα σε όλους τους εργαζόμενους. Πλήρη αναγνώριση των δικαιωμάτων τους και κανένα εμπόδιο στη μετακίνηση τους. Πολιτικό Άσυλο σε όσους το έχουν ανάγκη.


Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α καλεί στο συλλαλητήριο στη Κέρκυρα στις 27/6/09 με προσυγκέντρωση στις 10 π.μ στη πλατεία Γεωργάκη.

Σχόλια