ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΤΟΔΙΚΕΙΑ

Λίγο προτού μας αφήσει χρόνους η κυβέρνηση Καραμανλή – σαν πληγωμένο άγριο θεριό - δικάζει μαθητές που συμμετείχαν σε καταλήψεις το 2007 στα Γιάννενα. Μπροστά στο επιθανάτιο ρόγχο της η κυβέρνηση της ΝΔ ξερνάει όλη την συντηρητική, ταξική χολή της και γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη για τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα του λαού, των εργαζομένων και της νεολαίας.

Οι λόγοι προφανείς: Μπροστά σε ένα νέο Δεκέμβρη, η κυβέρνηση Καραμανλή με τα μαθητοδικεία επιχειρεί να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των οπαδών του «νόμου και της τάξης». Επιχειρεί να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη του κεφαλαίου που θέλει μια απόλυτα πειθαρχημένη κοινωνία και εργαζόμενους.

Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική, τρομοκρατική δίωξη στους μαθητές που αγωνίζονταν για καλύτερη παιδεία και ζωή. Που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο για αυτούς και στους γονείς τους.

Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε δίωξης στους μαθητές που συμμετείχαν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη και μαζικό φορέα να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του για την αντιδημοκρατική , τρομοκρατική δίωξη των μαθητών. Σήμερα είναι οι μαθητές, αύριο θα είναι οι φοιτητές και μεθαυρίο οι εργαζόμενοι που απεργούν.

Είναι στα χέρια του εργαζόμενου λαού να μπλοκάρει την κρατική- κυβερνητική και εργοδοτική τρομοκρατία, από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και κάθε κυβέρνησης του κεφαλαίου.

Είναι στα χέρια του εργαζόμενου λαού να απαντήσει με λαϊκή κινητοποίηση και μαχητικό αγώνα στην τρομοκρατία του κράτους, των αφεντικών και των κυβερνήσεων τους. Στις εκλογές της 4ής Οκτωβρίου να ψηφίσει τα ψηφοδέλτια που στήριξαν τους αγώνες τους. Όπως είναι η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

Σχόλια