Όχι στον εκβιασμό των Ανέργων

Δεν έχουν πλέον τον θεό τους˙ λίγες μέρες πριν τις εκλογές , η κυβέρνηση «παίζει» με τον καημό των ανέργων , διορίζοντας με την μέθοδο των stage στο δημόσιο τομέα. Ο στόχος τους ολοφάνερος και ανήθικος: Χιλιάδες οι άνεργοι, χιλιάδες οι ψήφοι που παζαρεύονται, εκβιάζοντας άνεργους, προσφέροντας τους μια ανασφάλιστη εργασία στο δημόσιο(!!!). Ενισχύοντας, δυναμώνοντας, παρατείνοντας στην εργασιακή και κοινωνική ανασφάλεια χιλιάδων ανέργων και των οικογενειών τους.

Αυτή είναι η πολιτική της ΝΔ, αυτή ήταν η πολιτική του ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη που εφεύρε τα stage και την ευέλικτη εργασία , παρόμοια θα είναι η πολιτική της επόμενης κυβέρνησης. Σε μια στιγμή που η πραγματική ανεργία φτάνει το 17% και στα Γιάννενα , στις κατηγορίες των νέων ξεπερνά το 25%. Για να μην υπολογίσουμε τους σκληρότατα εργαζόμενους της ευέλικτης εργασίας. Ή τους μετανάστες που τους εκμεταλλεύονται , ζώντας κάτω από αθλιότατες συνθήκες.

Η εργατική τάξη, οι άνεργοι, η νεολαία πρέπει να πουν ένα basta, ένα φτάνει πια. Να βγουν στο δρόμο , να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν. Να απαντήσουν με ένα αγωνιστικό εκβιασμό στο εκβιασμό των αφεντικών, του κράτους και των κυβερνήσεων τους. Να στηρίξουν και να ψηφίσουν στις εκλογές τις πολιτικές δυνάμεις και την αριστερά που δεν παζαρεύει τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζόμενων.

Να στηρίξει και να ψηφίσει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Την Αντικαπιταλιστική, Επαναστατική Εργατική Αριστερά. Την Αριστερά της Ανατροπής που παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα για μια σταθερή 5μερη- 7ωρη-35ωρη εργασία για όλους τους εργαζόμενους. Για 1400 € βασικό μισθό για όλο τον εργαζόμενο λαό. Για να γίνει κτήμα της εργατικής τάξης ο κοινωνικός πλούτος που παράγεται.

Σχόλια