Ρυθμιστικό - Δολοφόνος

ΤΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ - ΔΗΜΑΡΧΩΝ - ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ , ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΙ ΛΕΕΙ;

Το Ρυθμιστικό των Ιωαννίνων που κατέθεσε η καταρρέουσα κυβέρνηση της ΝΔ είναι το τελευταίο δώρο στα μεγάλα αφεντικά και στους κεφαλαιοκράτες αυτής της πόλης. Ο υφυπουργός Καλογιάννης με σύμμαχο τους δημάρχους του λεκανοπεδίου καταστρέφει οριστικά την Παμβώτιδα ανεχόμενος ό,τι χειρότερο έστησαν γύρω της οι δήμαρχοι Γκόντας, Κασσής και Εμμανουηλίδης και ο όψιμος «επιτελάρχης εκλογών» της ΝΔ, νομάρχης Καχριμάνης.

Για να «χρυσώσει το χάπι» υποτίθεται ότι παραχωρεί το Βελισσάριο και βγάζει το γήπεδο εκτός πόλης με αποφάσεις που πρέπει αφενός να περιφρουρηθούν από τους πολίτες και να γίνουν εφικτές, το ίδιο το υπουργείο όμως τις παραπέμπει στο μακρινό μέλλον.

Το ρυθμιστικό σχέδιο της πόλης Ιωαννίνων είναι ένα άκρως αντιδραστικό δημιούργημα του ΥΠΕΧΩΔΕ που πέταξε στο κάλαθο των αχρήστων τις υποδείξεις της επιστημονικής επιτροπής. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ «ΒΙΑΖΕΙ» ΠΟΛΥΜΟΡΦΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ. Παραδίδοντας τον Μάτσικα, τον Άμμο, το παραλίμνιο, την Παμβώτιδα ολόκληρη, βορά στα συμφέροντα των εργολάβων , ικανοποιώντας τα πιο αντιδραστικά αιτήματα μεσαίων και μεγάλων ιδιοκτητών γης. Και αυτό στα πλαίσια της αντίληψης ότι κάθε σπιθαμή γης πρέπει να είναι αξιοποιήσιμη και να παράγει κέρδος για το κεφάλαιο και την αστική τάξη της πόλης μας.

Ένα ρυθμιστικό σχέδιο που νομιμοποιεί όλες τις παραβάσεις που έχουν γίνει γύρω από τη λίμνη, τα αναχώματα, την «τραπεζοποίηση» του παραλιμνίου, σφυρίζει αδιάφορα και είναι ασαφές απέναντι στο εγκληματικά παράνομο ΚΤΕΛ στην οδό Παπανδρέου. Η λίμνη Παμβώτιδα θυσιάζεται στο βωμό της βαριάς βιομηχανίας της περιοχής μας, του τουρισμού και της οικιστικής υπερανάπτυξης˙ στραγγίζει και να μετατρέπεται σε στέρνα , με κίνδυνο σε κάποια χρόνια να μετατραπεί σε ένα βάλτο. Εξαιτίας της συνεχιζόμενης και ανεξέλεγκτης δόμησης που την κλείνει ασφυκτικά και της μόλυνσης και του υπερτροφισμού. Μια κατάσταση που τείνει να γίνει μη-αντιστρέψιμη.

Αλήθεια, το ΠΑΣΟΚ τι λέει για όλα αυτά; Θα τοποθετηθεί επίσημα για το μέλλον του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων ή θα περιοριστεί στα αντιγραμμένα από τον Ομπάμα προεκλογικά τεχνάσματα; Θα μιλήσει κανείς για τα παράνομα αναχώματα που περιορίζουν τόσα χρόνια τη λίμνη; Θα υποχρεώσει κανείς το νομάρχη να ξηλώσει το έκτρωμα που έφτιαξε «για περίπατο» από την άλλη πλευρά της; Θα γκρεμίσει κανείς το παράνομο ΚΤΕΛ στην Παπανδρέου που ο υφυπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ το ανέχθηκε, ως γνήσιος ψηφοθήρας; Θα εγκαλέσει κανείς τον ακροδεξιό κοινοτάρχη Νήσου που όταν δεν γράφει στην εφημερίδα του για τον εαυτό του και τη χούντα, καταστρέφει το δάσος του Νησιού και μπαζώνει τη λίμνη;

Δεν έχουμε και πολλές αυταπάτες για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ συνέχισε την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και τώρα – όπως δείχνουν τα πράγματα – το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει να την ολοκληρώσει. Φυσικά στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης, που στο βωμό της κέρδους θυσιάζονται εργατικά δικαιώματα και ανάγκες. Στο όνομα αυτής που η φύση και το περιβάλλον αντιμετωπίζεται τομέας κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ αγωνιζόμαστε να προστατευτούν οι βασικές πηγές πλούτου, η εργασία και το περιβάλλον. Η αρμονική συνύπαρξη εργασίας και περιβάλλοντος είναι η αναγκαία και δυνατή συνθήκη για μια κοινωνική συγκρότηση πέρα από το κέρδος και την εκμετάλλευση της φύσης και του ανθρώπου. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουν τα πράγματα και αυτό το ρυθμιστικό να μείνει στα χαρτιά. .

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ

-Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ «ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ» ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

-ΝΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΕΛ ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΔΟΜΗΣΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

-ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥ. ΔΙΧΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΤΗΡΙΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ.

-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΑΕΙ ΩΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ, ΚΟΜΜΑΤΙ, ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ.


Σχόλια