ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΑΣΕΡΓΑΤΕΣ

Και όπως ήταν δεδομένο συνεχίζεται η τραγική και άθλια κατάσταση για τους δασεργάτες του νομού Ιωαννίνων και με το ΠΑΣΟΚ , όπως και με την ΝΔ.

Η οικονομική κρίση κτύπησε ακέρια τον κλάδο τους φέτος. Ελάχιστοι συνεταιρισμοί δούλεψαν και ελάχιστα δέντρα κόπηκαν στο δάσος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα 2000 δασεργάτες να μην κάνουν ούτε ένα μεροκάματο και δεν κόλλησαν ούτε 1 ένσημο του ΙΚΑ˙ παίρνοντας δανεικά για να πληρώσουν τα ένσημα και να εξασφαλίσουν το βιβλιάριο του ΙΚΑ.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που κάθε χρόνο έδινε ένα ποσό στο νόμο Ιωαννίνων για την καθαριότητα των δασών, αντί να τα δώσει στους συνεταιρισμούς , τα δώσε στους κολλητούς εργολάβους , με τα γνωστά αποτελέσματα: Τον εκβιασμό των δασεργατών να εργαστούν για λιγότερο μεροκάματο χωρίς ΙΚΑ…κτλ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απαιτεί:

Οι δασεργάτες να μπουν στο ταμείο ανεργίας δίχως καμιά προϋπόθεση…

Να εξασφαλιστεί η θεώρηση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ, δίχως πάλι καμιά προϋπόθεση…

Να εξασφαλιστεί εργασία στους δασεργάτες για όλο τον χρόνο. Για την φύλαξη από πυρκαγιές , λαθροθηρία, καθάρισμα και αναδάσωση, υλοτομία…κτλ

Να περνάνε όλες οι δραστηριότητες από τους δασικούς συνεταιρισμούς.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους δασεργάτες σε κοινή δράση μέσα από τους συνεταιρισμούς σε κοινή δράση μαζί με το εργατικό κίνημα για να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι αλλά το κεφάλαιο.

Ιωάννινα 10 / 11/09


Σχόλια