“Μόλυνση” το μνημόνιο και η κυβέρνηση


και όχι οι μετανάστες….

 Το ότι αργά ή γλήγορα θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε και τέτοια ήταν πασιφανές και μάλλον θα ζήσουμε και χειρότερα. Η κρίση βαθαίνει και πάντα οι πιο αδύναμοι και πιο κατατρεγμένοι, όπως είναι οι μετανάστες πληρώνουν πρώτα αυτοί για όλους. Πάντα μια κοινωνία σε κρίση και ένα σύστημα σε ιστορική παρακμή ζητάει αποδιοπομπαίους τράγους, εξιλαστήρια θύματα για να φορτώσει τις αμαρτίες του.


Πόσο μάλλον όταν ολόκληρο το κράτος, με τις δομές και τις κατασταλτικές του δυνάμεις, οργανώνει την επίθεση εναντίον τους, όπως συνέβη τελευταία και στην Ηγουμενίτσα. Δυναμώνοντας και ενισχύοντας τον ρατσιστικό λόγο διασπώντας κατά αυτό τον τρόπο τους καταπιεσμένους και τον κόσμο της εργασίας. Επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να ενσωματώσει τις πιο πολιτικά καθυστερημένες συνειδήσεις, οικοδομώντας ένα αλλού τύπου κοινωνικές συμμαχίες. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που μόνο ο βούρδουλας και το χημικό έχει απομείνει στα χέρια της κυβέρνησης της ΕΕ και του ΔΝΤ.


Μιλάμε για την άρνηση της Πωγωνιανής διαμέσου της Δημοτικής αρχής αλλά και του δημοτικού συμβούλου του ΚΚΕ να δεχτούν για φιλοξενία 30 νεαρούς, ηλικιών από 15 έως 25, κυρίως Αφγανούς, στο κέντρο παιδικής μέριμνας. Επρόκειτο για μια καθαρά ανθρωπιστική ενέργεια καθώς το κέντρο κράτησης μεταναστών έχει γεμίσει ασφυκτικά. Μια ενέργεια που θα έπρεπε να αγκαλιαστεί από το σύνολο των κατοίκων της περιοχής και όχι να συμβεί αυτό που συνέβη.


Μετανάστες κυρίως από το Αφγανιστάν που δεν βρέθηκαν στην χώρα μας για διακοπές αλλά είναι θύματα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ -ΝΑΤΟ-ΕΕ και κοντά σε αυτούς και τις δικής μας κυβέρνησης που συμμετέχει στο σφαγείο του Αφγανιστάν. Μια πολιτική της ΕΕ που διαμέσου της συμφωνίας Δουβλίνου 2 τους εγκλωβίζει στην χώρα μας.


Κατάπληξη δεν προκαλεί η στάση της Δημοτικής αρχής που ταυτισμένο με την πολιτική του μνημονίου και κινούμενο από ταπεινά κριτήρια- να τα έχει καλά με τους ψηφοφόρους τους- εναντιώθηκε ρατσιστικά στην φιλοξενία. Κατάπληξη προκαλεί η στάση του δημοτικού συμβούλου του ΚΚΕ που εξίσου εναντιώθηκε στην ανθρωπιστική φιλοξενία για εξίσου ταπεινούς λόγους με την δημοτική αρχή.


Το λιγότερο θυμηδία προκαλεί το επιχείρημα του Δημοτικού συμβούλου του ΚΚΕ πως στο κέντρο παιδικής μέριμνας δεν υπάρχουν υποδομές. Εξίσου παράξενη είναι η σιωπή πολιτικών δυνάμεων που έχουν ως κυρίαρχο λόγο τους τον κοσμοπολιτισμό και τον αντιρατσισμό.
Φαίνεται εν τέλει πως ο κυρίαρχος και κρατικά- ενισχυμένος- ακροδεξιός και ρατσιστικός λόγος που φτάνει ως τις αστειότητες του τύπου περί εισβολής ασιατών, έχει στριμώξει και δυνάμεις που βρίσκονται στην αριστερά, που δεν θέλει ούτε η ίδια να χάσει την εκλογική πελατεία της περιοχής.


Αντίθετα με αυτή την κοντόφθαλμη και πολιτικάντικη οπτική η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πιστεύει πως η αριστερά και το εργατικό κίνημα πρέπει να ανοίξουν σαφή ταξικό και πολιτικό μέτωπο. Με στόχο να σπάσει το ρατσιστικό και ακροδεξιό δηλητήριο που μολύνει το σώμα μερίδας του λαού και των εργαζόμενων. Διαφορετικά δολοφονικά φαινόμενα τύπου Νορβηγίας γλήγορα θα ξαναεμφανιστούν και τα φαινόμενα τύπου Πωγωνιανής θα είναι καθημερινή πραγματικότητα.
Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελεί έμπρακτο ταξικό και πολιτικό καθήκον η αλληλεγγύη μας στους μετανάστες που δεν είναι ένα ξένο σώμα αλλά ταξικά αδέρφια μας στην εκμετάλλευση και στο αγώνα για την απελευθέρωση μας από τα δεσμά του κεφαλαίου. Κάτω απ αυτό το πρίσμα βλέπουμε και στις ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες τύπου Πωγωνιανής.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων

Σχόλια