Κάτω η κυβέρνηση των παπαΔΗΜΙΩΝ του λαού και της εργατικής τάξης


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ -10.30 από ΕΚΙ


Εργαζόμενοι εργαζόμενες ψηλά το κεφάλι, σηκωμένες  τις γροθιές  του αγώνα, όλοι στο δρόμο και στα συνδικάτα. Μπορούμε και θα ρίξουμε και αυτή τη νέα κυβέρνηση.  Την κυβέρνηση ενός   πραγματικού πραξικοπήματος της αστικής τάξης, της ΕΕ και του ΔΝΤ που αδυνατεί κάτω απ' την πίεση του λαϊκού κινήματος, να παίξει το ρόλο που της ανέθεσαν οι κυρίαρχοι καπιταλιστικοί κύκλοι.  

Η ψήφιση του πιο σκληρού και ανάλγητου προϋπολογισμού, απέναντι στους εργαζόμενους και τους ανέργους, το προχώρημα της εφαρμογής της εφεδρείας, η χρήση των δυνάμεων καταστολής με τον πιο σκληρό τρόπο σε κάθε κομμάτι της κοινωνίας που αντιδρά, από την κατάληψη της ΔΕΗ, μέχρι τους κατοίκους της Πέρδικας δεν αφήνει καμία αυταπάτη για το χαρακτήρα της νέας κυβέρνησης.
Μια κυβέρνηση τραπεζιτών τροικανών, κυβέρνηση των φασιστών του ΛΑΟΣ. Που στοχεύει να βάλει πίεση για κλιμάκωση των ρατσιστικών μέτρων και ενίσχυση της συνεργασίας ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ με αστυνομία. Το εργατικό κίνημα όμως έσωσε την δική του απάντηση από την Νίκαια, στο Χολαργό, στην Μυτιλήνη. Πρέπει και θα είμαστε ξεκάθαροι: Την ανεργία δεν την φέρνουν οι μετανάστες  αλλά το σφαγείο του μνημονίου και το πογκρόμ των απολύσεων κυβέρνησης, ΕΕ, αφεντικών.       
Μια κυβέρνηση που διορίστηκε πραξικοπηματικά προκειμένου να ολοκληρώσει την καταστροφή της χώρας με την εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου που σημαίνει περισσότερη λιτότητα, φόρους και χαράτσια, απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, διάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους. Την ίδια ώρα που το κούρεμα του χρέους διαλύει τα ασφαλιστικά μας ταμεία δίνουν 60 δις στις τράπεζες για την επόμενη χρονιά, περισσότερα δηλαδή από όσα θα γλυτώσουν από αυτό.
Μην λιποψυχάμε, οι αγώνες μας, οι αγώνες των επιτροπών του «δεν πληρώνω», οι αγώνες της ομοσπονδίας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και των άλλων μαζικών φορέων είχαν ως αποτέλεσμα να ανασταλθούν προσωρινά τα κοψίματα της ΔΕΗ από το επαίσχυντο και αντιλαϊκό χαράτσι.
Ποιος λέει πως οι εργατικοί και λαϊκοί αγώνες δεν έχουν αποτελέσματα. Έχουν και παραέχουν και θα έχουν  ακόμη καλύτερα αποτελέσματα αν ενωθεί η αριστερά σε ένα μέτωπο στην κατεύθυνση της ανατροπής της κυβέρνησης και κάθε κυβέρνησης του κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ.
Σε μια κατεύθυνση εξόδου από την χούντα και την φυλακή της ΕΕ και του ευρώ. Σε μια φυλακή που γίνεται όλο και πιο βάρβαρη, αποκρουστική και ολοκληρωτική εξαιτίας της απόφασης των πιο αντιδραστικών κύκλων της να προχωρήσουν σε βαθιές συστημικές αντιδραστικές, αντεργατικές, αντιδημοκρατικές αλλαγές, για να υπερβούν την κρίση που ήδη θανάσιμα αγκάλιασε την καρδία της.
Καμιά αυταπάτη, αυτή η σφηκοφωλιά των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών και καπιταλιστών δεν παίρνει διόρθωση, ανατρέπεται με αγώνα σε μια αντικαπιταλιστική κατεύθυνση. Και σε αυτή την πορεία της ανατροπής και της αντικαπιταλιστικής διάλυσης της, ξεκάθαρο και καθοριστικό ρόλο θα παίξει η αριστερά και η αγωνιζόμενη εργατική τάξη.
Μόνο που δεν μπορούμε να περιμένουμε την πανευρωπαϊκή εργατική αφύπνιση. Αυτό το ιστορικό καθήκον έχει επωμιστεί η ελληνική εργατική τάξη και η ελληνική αριστερά και ιδιαίτερα η αντικαπιταλιστική της συνιστώσα. Αλίμονο αν κάνουμε πίσω, αλίμονο αν φοβηθούμε τα ιστορικά μας βάρη.
Εργαζόμενοι-ες η απεργία της 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ είναι ένας ακόμη σταθμός για να κόψουμε τον δρόμο που οδηγεί στην χρεοκοπία των οικογενειών μας. Για να στείλουμε στο αγύριστο και αυτή την κυβέρνηση των τραπεζών, των χρηματιστηριακών ομίλων που τζογάρουν στην χρεοκοπία χωρών.
Ναι μπορούμε να τους ανατρέψουμε, ναι μπορούμε να διεκδικήσουμε την διαγραφή του χρέους και την στάση πληρωμών. Να διεκδικήσουμε την κρατικοποίηση των τραπεζών, των μεγάλων παραγωγικών μονάδων και την λειτουργία του κάτω από εργατικό έλεγχο.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων  

Σχόλια