ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ. ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ-Ε.Ε-ΔΝΤ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ.


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΉ- ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 18.30 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 

Τα στοιχειά, όσο δραματικά και να είναι, δεν μπορούν να ακουμπήσουν την τραγικότητα των συνθηκών, δεν μπορούν να ακουμπήσουν το τι νιώθουν οι άνεργοι και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι μικρέμποροι που κλείνουν τα μαγαζιά τους, οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι που ξεκληρίζονται.
Περιγράφουν σε ένα σημαντικό βαθμό  όμως  μια πραγματικότητα που κάνεις πλέον δεν μπορεί  να αποφύγει, όσο ψηλά και αν βρίσκεται: Η επίσημη ανεργία έφτασε στο 20%, ενώ εργαζόμενοι θεωρούνται και αυτοί που κάνουν ένα, δυο και τρία μεροκάματα το μήνα και τα δηλώνουν,  ακόμη και οι «εργαζόμενοι» της «εθελοντικής» εργασίας στους Δήμους μέσω «ΜΚΟ»..
  Οι καταγγελίες για την μη καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων  ξεπέρασαν στην περιοχή της Ηπείρου τις 2000. Ο εν λόγω αριθμός δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα καθώς χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι που δεν κατήγγειλαν το  γεγονός.  Εκατοντάδες είναι  οι εργαζόμενοι που έχουν να πληρωθούν μήνες.  
Έτσι φτάνουμε στο σημείο οι φτωχοί στη χώρα να ξεπερνούν τα 3000000, ενώ το 76% των νοικοκυριών αδυνατεί να ανταπεξέρθει στις στοιχειώδης βιοτικές ανάγκες τους(μεγάλος αριθμός σπιτιών δεν βάζει πετρέλαιο). Και μέσα σε αυτό το χαμό η ΔΕΗ στέλνει ειδοποιητήρια για να κόψει το ρεύμα, αυξάνοντας ταυτόχρονα την τιμή της κιλοβατώρας. Η δε κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ συνειδητός εκφραστής των ντόπιων και ξένων αφεντικών, της ΕΕ και του ΔΝΤ έχει βάλει ως στόχο το κατώτερο μισθό, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, το 13 και 14 μισθό στοχεύοντας σε μια  «κινεζοποίηση» των εργασιακών μας σχέσεων. 

Φυσικά υπάρχει και η εικόνα των μικρών και μεγάλων εργατικών αγώνων που χρειάζεται να συντονιστούν πανεθνικά. Η τηλεοπτική εικόνα των απεργών του ΑΛΤΕΡ, των ηρωικών απεργών της χαλυβουργίας, των εφημερίδων της Ελευθεροτυπίας και πολλών άλλων χώρων δουλειάς. Την ίδια ώρα η ΓΣΕΕ-γνωστό το παιχνίδι της βέβαια- σε αντίθετη ρότα  προχώρα σε παζάρια με την κυβέρνηση και το ΣΕΒ για το τι θα κοπεί.
Η  παναττική απεργία στις 17 Γενάρη αποτελεί μία πρώτη μεγάλη απάντηση των εργαζόμενων απέναντι στον νέο βάρβαρο γύρο επίθεσης που ετοιμάζουν για λογαριασμό των δυνάμεων του κεφαλαίου η τρόικα και η τρικομματική κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι με την πάλη τους θα βαδίσουν στον αταλάντευτο δρόμο των χαλυβουργών, των εργαζόμενων στο ALTER και τους άλλους χώρους που βρίσκονται σε αγώνα. 
Αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής ΤΩΡΑ για να φύγει η κυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, με ταξικό εργατικό κίνημα, με ισχυρή μετωπική αντικαπιταλιστική αριστερά, με στόχο την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης για να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα.
 Με στόχο να βγούμε από την ΕΕ-ευρώ. Διαγραφή του χρέους. Να εθνικοποιηθούν-κρατικοποιηθούν  οι τράπεζες και οι μεγάλες στρατηγικές επιχειρήσεις ή όσες επιχειρήσεις κλείνουν, λειτουργώντας τες με εργατικό έλεγχο. Αντικαπιταλιστική παραγωγική ανασυγκρότηση με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες.  Απαγορεύοντας τις απολύσεις.  αυξάνοντας και όχι μειώνοντας τους μισθούς, τις συντάξεις , το ταμείο ανεργίας με φορολόγηση των κερδών του κεφαλαίου. Μειώνοντας τις ώρες εργασίας για να έχουν δουλειά όλοι οι εργαζόμενοι. Να σταματήσει η μερική απασχόληση και το δουλεμπόριο μέσω ΜΚΟ. Μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας σε Δήμους-δημόσιο- ιδιωτικό τομέα. Η κοινωνική αλληλεγγύη στα χέρια των εργαζόμενων και του λαού και όχι στα φτωχομάγαζα των Δήμων-εκκλησίας και «φιλανθρωπικών» ΜΚΟ. Πάγωμα τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης. Να απαγορευτεί το κόψιμο στο ρεύμα στους φτωχούς εργαζόμενους, μικρέμπορους και άνεργους.

ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΛΑΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α(ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή)
 ΗΠΕΙΡΟΥ 

Σχόλια