Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ, ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ


ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.




Χαιρετίζουμε όλο τον κόσμο που μετέτρεψε τη σημερινή παρέλαση σε λαϊκή διαδήλωση ενάντια στο μνημόνιο και τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν την προηγούμενη Κυριακή παρά τις μεγαλειώδης κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας. Όλο περισσότερο η κυβέρνηση δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο.
Μετά τη βίαιη και αναίτια επίθεση στο Σύνταγμα, αφού έπνιξε την Αθήνα στα δακρυγόνα προτού καν προλάβει να μαζευτεί ο κόσμος στη συγκέντρωση αποφάσισε να δείξει και το πραγματικό της πρόσωπο στα Γιάννενα. Έφερε διμοιρίες των ΜΑΤ από άλλες πόλεις εδώ, γέμισε την πόλη με αστυνομικές δυνάμεις όλες τις προηγούμενες μέρες, μετατρέποντάς το κέντρο των Ιωαννίνων σε αστυνομοκρατούμενη ζώνη.
 Η εντολή ήταν σαφής. Να μην αφήσουν να ακουστεί η φωνή των εργαζόμενων και της νεολαίας να διαμαρτυρηθεί για τα μέτρα του Μνημονίου ΙΙ, τη δανειακή σύμβαση και το PSI. Δυστυχώς και πολλά τοπικά ΜΜΕ συμμετείχαν στην καλλιέργεια κλίματος τις προηγούμενες μέρες λέγοντας ότι θα είναι στοίχημα για την αστυνομία να «προφυλάξει» την παρέλαση από του «ταραξίες». Η πραγματικότητα, όμως, έρχεται σκληρή να ξεμπροστιάσει τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης.

 Οι «ταραξίες» σήμερα ήταν οι κτηνοτρόφοι και οι εργαζόμενοι της ΔΩΔΩΝΗΣ που ήθελαν να μοιράσουν γάλατα στους μαθητές και τον κόσμο που βρισκόταν στην παρέλαση διαμαρτυρόμενοι για την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της. Οι μαθητές, οι φοιτητές και οι καθηγητές που με τα σωματεία και τους συλλόγους τους διαμαρτύρονταν για τη διάλυση της εκπαίδευσης. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που διαμαρτύρονταν για τη διάλυση του συστήματος υγείας. Οι άνεργοι που βλέπουν και το πενιχρό τους επίδομα να πετσοκόβεται.
 Και όλοι αυτοί μαζί με τον εργαζόμενο κόσμο που με το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων έδωσαν το μήνυμα ότι δε θα ανεχτούμε τις μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις μας. Ήταν οι πάνω από χίλιοι άνθρωποι που στο τέλος της παρέλασης βγήκαν στο δρόμο απελευθερώνοντας και πάλι την πόλη από τις αστυνομικές δυνάμεις μετατρέποντας την παρέλαση σε λαϊκή διαδήλωση.



Καλούμε όλους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που έχει καλέσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ Τετάρτη 22/2 στις 6:30μμ στην περιφέρεια (πρώην νομαρχία) Καλούμε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να μη μείνουν στις απογευματινές κινητοποιήσεις και να προκηρύξουν απεργία μπλοκάροντας κάθε λειτουργία του κράτους μέχρι την ανατροπή της κυβέρνησης Παπαδήμ(ι)ου Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους καταλαμβάνοντας τους χώρους δουλειάς στην ίδια κατεύθυνση.

 Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη

Όλοι στους δρόμους

Σχόλια