Χαιρετίζουμε και συνεχίζουμε τον αγώνα….


Και χτες οι κτηνοτρόφοι και οι εργαζόμενοι της ΔΩΔΩΝΗΣ έξω από την ΑΤΕ απέδειξαν πως η ιδιωτικοποίηση δεν περνάει. Απέδειξαν πως είναι στο χέρι του εργαζόμενου λαού της Ηπείρου να σταματήσει την καταστροφή της κτηνοτροφίας, των κτηνοτρόφων και της παραγωγικής δομής της περιοχής.

Την ίδια στιγμή και σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει και δεν τσιμπάμε με τις ντρίπλες των εταιριών λαϊκής βάσης. Αποτελούν μοντέλα έμμεσης ιδιωτικοποίησης που σε ουδεμία περίπτωση δεν εξασφαλίζουν τον κοινωνικό χαρακτήρα που έχει η εταιρία. Κοινωνικός χαρακτήρας που θα πρέπει να δυναμώσει το επόμενο διάστημα για να στηρίξει το παραγωγικό ιστό της περιοχής.
Η δική μας άποψη είναι ξεκάθαρη. Τώρα άμεσα δεν πρέπει να αλλάξει ο σημερινός χαρακτήρας και το ιδιοκτησιακό της εταιρίας. Απεναντίας θα πρέπει να επιστρέψουν οι μετοχές που υπέκλεψε η ΑΤΕ. Ταυτόχρονα οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να οικοδομήσουν δυνατούς πρωτοβάθμιους παραγωγικούς συνεταιρισμούς που στο βαθμό που είναι έτοιμοι θα αναλάβουν την εταιρία. Η οποία θα λειτουργεί  κάτω από εργατικό έλεγχο με γνώμονα και βάση τις λαϊκές ανάγκες και την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής και της χώρας. Και για αυτό το λόγο θα πρέπει να συνεχίσει να έχει την κρατική στήριξη.
Όχι δεν έχουμε αυταπάτες πως ένα καπιταλιστικό κράτος, ιδιαίτερα το σημερινό καπιταλιστικό κράτος, θα στηρίξει την κτηνοτροφία, τους εργαζόμενους και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.  Για αυτό το λόγο εντάσσουμε αυτή την προοπτική στα πλαίσια του αγώνα ενάντια στην χούντα των κυβερνήσεων του κεφαλαίου- της ΕΕ, του ΔΝΤ. Σε μια γραμμή ρήξης και αποδέσμευσης με την ΕΕ-ευρώ, σε μια γραμμή αντικαπιταλιστικής ρήξης και ανατροπής. Με όπλο ένα αγωνιστικό μέτωπο και ένα αναγεννημένο εργατικό ταξικό κίνημα. Για ένα κράτος-οικονομία κι κοινωνία που θα κυβερνάνε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι ίδιοι οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου. Που ο λαός, ο αγωνιζόμενος λαός και όχι οι ξένοι και ντόπιοι πάτρωνες θα είναι ο πραγματικός αφέντης στο τόπο του
Όμως σε αυτή την φάση δεν πρέπει να πεινάσει ο λαός, ούτε να σπάσει η αξιοπρέπεια του. Που τον έχουν φέρει σε τέτοια κατάσταση που μέσα σε 10 λεπτά αρπάζει τις δωρεάν πατάτες τις Χρυσοβίτσας από την κεντρική πλατεία… και ακόμη δεν είδαμε τίποτε…
Για να μην πεινάσει λοιπόν  ο λαός η  ΔΩΔΩΝΗ δεν πρέπει να  αλλάξει χαρακτήρα και ιδιοκτησιακό. Και ταυτόχρονα πρέπει δημιουργήσει δίκτυο με τις άλλες συνεταιριστικές οργανώσεις και εργοστάσια. Για να μπει πλώρη η εκ βάθρων παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής και της χώρας. 
Ιωάννινα 9/3/12

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σχόλια