Οι υποκριτές πουλάνε τη ΔΩΔΩΝΗ



Ρεσιτάλ υποκρισίας έδωσαν το Σάββατο οι υποψήφιοι βουλευτές που μίλησαν στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων. Η εκδήλωση από μόνη της ήταν μια από αυτές που μετουσιώνουν το πρόβλημα της κρίσης σε «ασώματο» και μεταφυσικό, κάτι σαν την κουβέντα περί των φύλων των αγγέλων δηλαδή, και όταν προσγειώνεται στην πικρή πραγματικότητα, ανιχνεύονται   «λύσεις» που στο 100% των περιπτώσεων έχουν θύμα των εργαζόμενο.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στις ανακοινώσεις τους έδειξαν ότι πολιτεύονται σε κάποιον άλλο πλανήτη.  Χαιρέτισαν την κήρυξη του 2012 ως «έτους συνεταιρισμών» και έσπευσαν να αναγνωρίσουν ως «συνεταιρισμό» την Τράπεζα Ηπείρου, το κάστρο του ντόπιου κεφαλαίου που δημιουργήθηκε, όχι για να φροντίσει τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους, αλλά για να θωρακίσει το χρήμα της ντόπιας ολιγαρχίας, κάνοντας «παλλαϊκή υπόθεση» τις ζημιές της μέσω της αύξησης κεφαλαίου και δημιουργώντας την ψευδαίσθηση στους εργαζόμενους ότι έτσι βοηθάνε «στην ανάπτυξη του τόπου».

Αν όντως η τράπεζα θέλει να βοηθήσει όσους έχουν πάρει επιδοτήσεις και δάνεια, ας καταργήσει τους τόκους και ας χαρίσει τα χρέη που πνίγουν την αγορά. Κάθε άλλη κίνηση μόνο αντιπερισπασμός είναι. Οι βουλευτές λοιπόν βρήκαν «συνεταιρισμό» στην τράπεζα. Για τη μεγαλύτερη και πραγματική συνεταιριστική εταιρία του τόπου, τη ΔΩΔΩΝΗ δεν έχουν αποτολμήσει να πουν κουβέντα εκτός από τα αναμασήματα «να μείνει σε ηπειρωτικά χέρια» χωρίς καμία αναφορά στην ταμπακέρα.

Οι πολιτικοί τους αρχηγοί δεν τολμάνε να πατήσουν το πόδι τους στη ΔΩΔΩΝΗ γιατί έχουν μεθοδεύσει το ξεπούλημά της και την αποσυνεταιριστικοποίησή της. Οι κτηνοτρόφοι και οι εργαζόμενοι τους περιμένουν στην πόρτα του εργοστασίου, αλλά εκείνοι μιλάνε για το «συνεταιριστικό έτος του ΟΗΕ».

Οι υπεκφυγές και τα ψέματά τους δεν πιάνουν πια σε κανέναν. Έξοδος από την κρίση υπάρχει μόνο με την άμεση διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών και την εργατική έλεγχο και διαχείριση.

Στις 6 Μαΐου  οι εργαζόμενοι και οι κτηνοτρόφοι  κάνουν  ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Γραφείο τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 

Σχόλια