«Εργατική Πρωτομαγιά: ο πλούτος στους εργαζόμενους, οι εργαζόμενοι στην εξουσία».


Καλούμε τους εργαζόμενους-ες  σε εκδήλωση που διοργανώνει η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στο προεκλογικό περίπτερο της στον «Τσοκάνη», τη Κυριακή 29-04-2012 και ώρα 20:30, με θέμα «Εργατική Πρωτομαγιά: ο πλούτος στους εργαζόμενους, οι εργαζόμενοι στην εξουσία».
Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Catastroika».

Καλούμε σε Πρωτομαγιάτικη ταξική συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, την Τρίτη στις 10.30 π.μ. Συγκέντρωση μάχης, ανυπακοής και αγώνα ενάντια στην πολιτική κυβερνήσεων - Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. - κεφαλαίου, συγκέντρωση νίκης και ανατροπής. 


Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλο τον ελληνικό λαό αντιμέτωπους με τη βάρβαρη επίθεση των αστικών κυβερνήσεων, της τρόικας και του Δ.Ν.Τ. Το οκτάωρο, οι συλλογικές συμβάσεις, η κοινωνική ασφάλιση, όλα όσα με αίμα και θυσίες κατέκτησε το εργατικό κίνημα τον προηγούμενο αιώνα, έχουν μπει στο στόχαστρο των δυνάμεων του κεφαλαίου.
Φέτος καλούμαστε να θυμηθούμε την Πρωτομαγιά του Σικάγου μπροστά στην εκτόξευση της ανεργίας και τις φτώχειας, μπροστά στις συνθήκες κοινωνικής καταστροφής που δημιουργούν οι πολιτικές των Μνημονίων, μπροστά στα νέα μέτρα μείωσης μισθών και ξηλώματος του κράτους πρόνοιας που έχει αποφασίσει και προαναγγείλει η κυβέρνηση των Παπα-δήμιων. Αλλά και πέντε μόλις μέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 6ης Μάη, στις οποίες προσβλέπουν τα αστικά κόμματα και το κεφάλαιο για να εκβιάσουν τη λαϊκή νομιμοποίηση ώστε να συνεχίσουν να λεηλατούν τις ζωές μας και τη χώρα
Για όλους αυτούς τους λόγους, η φετινή Πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει ακόμη μια ευκαιρία για να διαδηλώσει ο λαός την αντίθεσή του στις πολιτικές εξόντωσής του. Θα πρέπει να γίνει το επόμενο ραντεβού αντίστασης και ελπίδας για τους εργαζόμενους, τους ανέργους τους αγρότες και κτηνοτρόφους και τη νεολαία. Όχι μια εθιμοτυπική φιέστα, όχι μια «υποχρέωση», όχι μια «προεκλογική» συγκέντρωση, αλλά μια νέα αρχή αποφασιστικού αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης.
Κόντρα στα εκβιαστικά διλήμματα των αστικών κομμάτων και στα αδιέξοδα της επίσημης αριστεράς που επιμένει στην αυτάρεσκη απομόνωση ή τις «ευρωπαϊκές» αυταπάτες της, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. επιλέγει τη συμπόρευση με το αγωνιζόμενο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Γιατί έξω από τη σιδερένια φυλακή του Ευρώ και των Μνημονίων υπάρχει ένας άλλος δρόμος, για να έρθουν οι εργαζόμενοι στην εξουσία και να απολαμβάνουν οι ίδιοι τον πλούτο που παράγουν.


Γιάννενα 26-04-2012

Σχόλια