Για τις φασιστικές προκλήσεις τις Χρυσής Αυγής.


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής να επιδίδονται σε ένα όργιο βίας και τρομοκρατίας, μόλις μια εβδομάδα πριν τις εκλογές. Η πρόσφατη δολοφονική  επίθεση με σιδηρολοστούς και ο σοβαρός τραυματισμός μελών και υποψήφιας βουλευτή της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ σε χωριό των Σερρών, είναι χαρακτηριστική των πρακτικών και του ήθους των νοσταλγών του Χίτλερ και του Μεταξά.  
Ξεπερνώντας κάθε όριο, η «πατριωτική» οργάνωση επιχειρεί συστηματικά να βεβηλώσει τους τόπους της θυσίας και της αντίστασης στη φασιστική κατοχή, επιλέγοντας ως πεδία  προεκλογικής παρέμβασης το Δίστομο, την Αντίκυρα, τα Καλάβρυτα, τα καμένα χωριά της Βιάννου στην Κρήτη. Ο περιφερόμενος θίασος με τα ρόπαλα, τις σβάστικες και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς για μία ακόμη φορά προκαλεί βάναυσα τη συλλογική μνήμη των κατοίκων των μαρτυρικών περιοχών και ολόκληρου του λαού μας. 
Το κλίμα ιδεολογικής τρομοκρατίας σε βάρος των λαϊκών αγώνων και της Αριστεράς και η νομιμοποίηση των εθνικιστικών, φασιστικών και ρατσιστικών ιδεών της ακροδεξιάς από την πολιτική της κυβέρνησης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, έχουν αποθρασύνει τη Χρυσή Αυγή. Η εγκληματική δράση των παρακρατικών τραμπούκων γίνεται με την ανοχή (αν όχι υπό την προστασία) της αστυνομίας και υπό το άπλετο φως των προβολέων των ΜΜΕ. 
Ας όψονται οι τραγικοί απολογητές του μνημονίου που βάφτισαν «υπεύθυνη» την ακροδεξιά στην κολυμπήθρα της συγκυβέρνησης. Τώρα που το ΛΑΟΣ τους τελείωσε, στρέφονται στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, το τελευταίο αποκούμπι της χούντας των «προθύμων», απέναντι στο φουσκωμένο ποτάμι της οργής του λαού. Οι θλιβεροί εκπρόσωποι ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Ν.Δ. - ΔΗΜ.ΑΡ. πρωταγωνιστούν στην προσπάθεια νομιμοποίησης της φασιστικής τρομοκρατίας, κραυγάζοντας υστερικά για «ακραίους χώρους» και «συγκοινωνούντα δοχεία της βίας».
Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς ο ελληνικός λαός όμως γνωρίζει καλά τι σημαίνει φασισμός και ακόμα πιο καλά τι θα πει αντίσταση. Η οργισμένη και αποφασιστική κινητοποίηση των κατοίκων και του αντιφασιστικού κινήματος στην Κρήτη, τη Φωκίδα και άλλες περιοχές της χώρας ματαίωσε τις περιοδείες μίσους της Χρυσής Αυγής. Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι ανεπιθύμητοι, γιατί κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι ποτισμένη με το αίμα χιλιάδων ηρώων και ηρωίδων που αψήφησαν το φασισμό και έπεσαν μαχόμενοι για ζωή, λευτεριά και κοινωνική δικαιοσύνη.  
Γιάννενα 29-04-2012

Σχόλια