Δ. Δεσύλλας: Είναι η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαμένη;


Υποστηρίζουν μερικοί «βαλτοί» που επιπλέον το παίζουν και «αριστεροί» ότι η ψήφος των εργαζομένων και της νεολαίας στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι χαμένη! Χρησιμοποιούν διάφορα αστήρικτα και σαθρά επιχειρήματα (ότι δεν βγάζει βουλευτή σε αυτό ή στον άλλο νομό, ότι αν δεν πιάσει το 3% τάχα θα «ενισχύσει» το πρώτο κόμμα και άλλες ανοησίες).
Η άποψη αυτή είναι:
1. Σκοταδιστική και μεσαιωνική. Ο Βολταίρος πριν 200 χρόνια έλεγε: «Διαφωνώ με ότι λες, αλλά θα υποστηρίξω μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες»! Ποιά κοινωνία οραματίζεται αυτός που χρησιμοποιεί αυτά τα επιχειρήματα;
2. Αντισυνταγματική και παράνομη. Το ισχύον Σύνταγμα της χώρας κατοχυρώνει την ισοτιμία της ψήφου των πολιτών και κατά μείζονα λόγο την ισοτιμία των κομμάτων (μεγάλων και μικρών, κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών).
3. Χονδροειδώς αντιδημοκρατική. Δέχεται τον αντιδημοκρατικό εκλογικό νόμο και το όριο του 3% και αντί να ζητεί την κατάργησή του και την απλή αναλογική, προπαγανδίζει και προωθεί την εφαρμογή του. Χρησιμοποιεί τα κακόφημα επιχειρήματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κατά της Αριστεράς.
4. Απάνθρωπη. Στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα είναι η ελευθερία γνώμης και άποψης. Ακόμα και μία (1) ψήφο να έπαιρνε ένα κόμμα σε όλη τη χώρα, αυτή δεν θα ήταν χαμένη, πολύ περισσότερο όταν πηγαίνει σε Αριστερό κόμμα, όποιο και αν είναι αυτό.
Αντίθετα με όλα αυτά, η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η πιο κερδισμένη για πολλούς λόγους: Είναι η πιο βαθειά αντιΕΕ – αντιΕυρώ ψήφος. Η πιο συνεπήςαντιμνημονιακή. Ψήφος βαριάς καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου. Η πιο κερδισμένη για τους αγώνες της επόμενης μέρας.Ψήφος συμβολής στο μέτωπο της ανατρεπτικής Αριστεράς, στην κοινή δράση και στο διάλογο όλης της Αριστεράς. Ψήφος αντίστασης, ρήξης, ανατροπής, ελπίδας και προοπτικής. 
Ο Δημήτρης Δεσύλλας είναι μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας

Σχόλια