Ε.Σ.Υ. ώρα μηδέν: Να τους ανατρέψουμε πριν μας πεθάνουν!


Η προχτεσινή συνέντευξη των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Άρτας καταδεικνύει με τον πιο δραματικό τρόπο το βαθμό αποδιάρθρωσης της δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης και κοινωνικής ασφάλισης. Εδώ και 2,5 χρόνια οι νέοι δρ. Μένγκελε, η τρόικα και οι κυβερνήσεις της, κάνουν επικίνδυνα πειράματα εις βάρος της υγείας μας, συκοφαντώντας και ληστεύοντας το ΕΣΥ και προσπαθώντας να ξεμπερδέψουν ακόμη και με αυτό το ελάχιστο που αποτελούσε κατάκτηση του ελληνικού λαού:

ð Το 30% του πληθυσμού είναι ανασφάλιστο και σκέφτεται να μην αρρωστήσει γιατί δεν μπορεί να καλύψει το κόστος νοσηλείας του που διαμορφώνεται με βάση τα νέα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια.
ð Υπάρχει έλλειμμα πάνω από 8.000 γιατρών στο ΕΣΥ (δεν καλύπτονται όσοι συνταξιοδοτούνται, 10 απολύσεις, 1 πρόσληψη), που σε συνδυασμό με  τις ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού κάνουν την εργασία στο χώρο του νοσοκομείου εξαιρετικά επικίνδυνη λόγω εντατικοποίησης, κύρια για τους ασθενείς αλλά και για το προσωπικό.
ð Περικόπτονται οι εφημερεύοντες τη στιγμή που η προσέλευση στα νοσοκομεία έχει αυξηθεί κατά 40%. Οι εφημερίες τομέα που θέλει να εφαρμόσει το Υπουργείο Υγείας (όπου ο Δερματολόγος π.χ. θα καλύπτει τον Παθολογικό Τομέα κατά την εφημερία!) απλά θα βάλουν σε κίνδυνο τις ζωές ασθενών.
ð Κλείνουν τα περισσότερα ιδρύματα πρόνοιας και τα κέντρα απεξάρτησης και ψυχικής υγείας, στα πλαίσια μιας συστηματικής επίθεση σε ό,τι συντηρεί ακόμη τον δοκιμαζόμενο κοινωνικό ιστό.
ð Οι συγχωνεύσεις κλινικών και νοσοκομείων  (έχουν ήδη κλείσει 50) κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την πρόσβαση των ασθενών σε μονάδες Υγείας. Τα κέντρα Υγείας θα λειτουργούν 2 ημέρες την εβδομάδα επειδή ‘‘δεν υπάρχουν χρήματα’’ να πληρώσουν τους γιατρούς.
ð Οι γιατροί πληρώνονται με 1 κουλούρι (1,5 ευρώ) την ώρα στην εφημερία. Τους χρωστάνε δεδουλευμένα μηνών.
ð Στερούν τα νοσοκομεία από απαραίτητα υλικά, φορτώνοντας τα βάρη της νοσηλείας στους ασθενείς, που έχουν ήδη πληρώσει μέσω των ασφαλιστικών εισφορών. Δεν υπάρχουν βασικά υλικά: φλεβοκαθετήρες, νυστέρια, οροί, γάντια για το προσωπικό. Ο καθαρισμός των ελκών γίνεται με γυμνά χέρια! Τα φάρμακα τα αγοράζει με δικά του έξοδα ο ασθενής επειδή δεν υπάρχουν αποθέματα στο φαρμακείο του νοσοκομείου. Οι περισσότερες εργαστηριακές εξετάσεις δεν καλύπτονται και για να εγκριθεί ένα φάρμακο απαιτείται μια γραφειοκρατική διαδικασία που ο ασθενής θα είναι τυχερός αν στο ενδιάμεσο δεν έχει πεθάνει.
ð Αφού με το PSI λήστεψαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία (λίγο πριν το «κούρεμα», με γκανγκστερικό τρόπο, άρπαξαν την περιουσία τους και την μετέτρεψαν σε ομόλογα) συνεχίζουν να τα λεηλατούν μέσω του επταπλασιασμού του Κλειστού Ενοποιημένου Νοσηλίου.
ð Ο ΕΟΠΥΥ έχει την μισή χρηματοδότηση από ότι είχε πριν το ΙΚΑ από μόνο του και με την πρόχειρη οργάνωσή του κάνει αδύνατη την εξυπηρέτηση των ασθενών στην πράξη. Πενήντα ασθενείς την εβδομάδα επιτρέπεται να εξυπηρετούνται από ιδιώτη γιατρό. Οι υπόλοιποι πηγαίνουν στα νοσοκομεία τα οποία έχουν βουλιάξει. Το φακελάκι ανθεί, το βαθύ κράτος που συντήρησε ο δικομματισμός παραμένει με τις ευλογίες των προστατών του στο απυρόβλητο παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις.
ð Οι νέοι γιατροί βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας και της μετανάστευσης. Αυτοί που μας μιλάνε για «επενδύσεις», απαξιώνουν με τον τρόπο αυτό ένα σημαντικό «κεφάλαιο» του λαού μας.
ð Εφαρμογή του γενοσήμου φαρμάκου με τον πιο επικίνδυνο και προσχηματικό τρόπο. Οι έλεγχοι από τον ΕΟΦ απουσιάζουν, ο κύριος προμηθευτής γενοσήμων γίνεται η ισραηλινή εταιρία ΤEVA που έχει τιμωρηθεί επανειλημμένα από τον αντίστοιχο αμερικάνικο οργανισμό φαρμάκων για παραβίαση της νομοθεσίας. Ο ασθενής έχει το «δικαίωμα» να παίρνει το πρωτότυπο φάρμακο αν πληρώσει από την τσέπη του τον φαρμακοποιό, έμμεση παραδοχή ότι το καλό φάρμακο κοστίζει.
Η «υγειονομική βόμβα» δεν είναι οι μετανάστες ή οι οίκοι ανοχής, όπως θέλει να πιστέψουμε η φασιστική προπαγάνδα του Λοβέρδου. Η υγεία και οι ζωές μας απειλούνται από την πολιτική  διάλυσης του κράτους πρόνοιας που εφαρμόζει η Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. και οι διορισμένες συγκυβερνήσεις των «προθύμων».
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, πρέπει ΤΩΡΑ να διεκδικήσουμε πριν να είναι αργά:
· Δημόσια δωρεάν υγεία υψηλού επιπέδου με ελεύθερη πρόσβαση για όλους, οι κοινωνικές ανάγκες πάνω από τις ανάγκες της αγοράς.
· Κρατικοποίηση όλων των ιδιωτικών φορέων της υγείας.
· Προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού με βάση τις πραγματικές υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού.
Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει αυτά που του υφαρπάζονται τώρα και δε θα πρέπει να ανεχτεί τη οικειοθελή θυσία του στο βωμό της (υποτιθέμενης) μελλοντικής ανάκαμψης των τραπεζών. Δεν ανεχόμαστε τα ψίχουλα που μας προσφέρουν! Το αγαθό της υγείας είναι πολύτιμο και δεν θα το εμπιστευτούμε σε περιδεείς υπαλληλίσκους που το μόνο που αποδέχονται είναι οι νόμοι της αγοράς και οι ανάγκες των πιστωτών μας! Είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής και θανάτου να τους ανατρέψουμε!
Στις 6 του Μάη στέλνουμε τη συμμορία των μνημονίων στην εντατική!
Στις 6 του Μάη κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ!
Γιάννενα 03-05-12

Σχόλια