Για την επίθεση σε σπίτι Πακιστανών μεταναστών στα Γιάννενα.


Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. καταγγέλλει τη φασιστική-ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε το σπίτι Πακιστανών μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην πόλη μας, τα ξημερώματα της Τρίτης 5 Ιουνίου. Αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι η Αστυνομία, παρ’ ότι προσήγαγε τους 4 δράστες μετά από τηλεφωνήματα των ίδιων των μεταναστών αλλά και γειτόνων, τους άφησε τελικά ελεύθερους  (!!!) με τη δικαιολογία ότι «ήταν μεθυσμένοι».
Η επί σχεδόν 2 ώρες πολιορκία του σπιτιού με πέτρες και γυάλινα μπουκάλια και οι φωνές «να φύγετε Πακιστανοί» δεν οφείλονται σε κάποια «μέθη» αλλά στο ρατσιστικό δηλητήριο με το οποίο ποτίζουν καθημερινά το λαό οι απολογητές της Τρόικας για να ξεχάσει τα πραγματικά αίτια της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
Οι επιθέσεις αυτού του είδους εντείνονται το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα μετά την είσοδο της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Θυμίζουμε ότι αντίστοιχες επιθέσεις από νεοναζί στη Γερμανία και άλλες χώρες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες μετανάστες,  μεταξύ των οποίων και έλληνες.
Μπροστά στις λογικές του κοινωνικού κανιβαλισμού να αντιτάξουμε την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και την αξιοπρέπεια. Το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα μπορεί να φράξει το δρόμο στις παρακρατικές συμμορίες, παλεύοντας από κοινού με τους μετανάστες εργάτες απέναντι στα Μνημόνια που φέρνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση στις γειτονιές μας.

Γιάννενα 06-06-2012


                             ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Σχόλια