ΑΝΤΑΡΣΥΑ για συνέλευση στη ΔΩΔΩΝΗ 8 Αυγούστου


Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α χαιρετίζει την αποφασιστικότητα που εκφράστηκε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας που προωθεί η συγκυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με την ένοχη σιωπή των «Ανεξάρτητων» Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής, που παίζουν το παιχνίδι της τρόικας και του ελληνικού κεφαλαίου.

Χαιρετίζουμε την στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κτηνοτρόφων που αποδοκίμασαν και απομόνωσαν την πρόταση του προέδρου της ΕΑΣ Ιωαννίνων, για ιδιωτικοποίηση ουσιαστικά μέσω των καταχρεωμένων Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών.

 Θεωρούμε αυταπάτη τη πρόταση να περάσουν οι μετοχές της ΔΩΔΩΝΗ στους κτηνοτρόφους, χωρίς κρατική στήριξη μέσω μιας δημόσιας Αγροτικής Τράπεζας.Καλούμε τους αγροτοκτηνοτρόφους της Ηπείρου και τους εργαζόμενους της ΔΩΔΩΝΗ να διαχωριστούν από αυτές τις λογικές και να ενωθούν στον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας που μεθοδεύεται μέσω του τραπεζίτη Σάλα.

Η τακτική της κοινοβουλευτικής αριστεράς είναι επικίνδυνη και λειτουργεί σε βάρος του κινήματος. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ εναποθέτουν τα πάντα σε μια μελλοντική κυβερνητική ή λαϊκή εξουσία αντίστοιχα, μια τακτική βούτυρο στο ψωμί της συγκυβέρνησης για να περάσει το ξεπούλημα.

Καλούμε τους αγροτοκτηνοτρόφους της Ηπείρου, τους εργαζόμενους στη ΔΩΔΩΝΗ, τα συνδικάτα της Ηπείρου να σηκώσουν το ανάστημά τους και να απαγορέψουν την ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας.Παλεύουμε για μια κρατικοσυνεταιριστική ΔΩΔΩΝΗ με ένα μαζικό πρωτοβάθμιο παραγωγικό συνεταιρισμό κτηνοτρόφων, με εργατικό έλεγχο που θα συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και την διατροφική επάρκεια, κόντρα στην πολιτική συγκυβέρνησης –Ε.Ε-ΔΝΤ που μας οδηγεί στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση.

ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΛΑΟ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή Συνεργασία για την Ανατροπή.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Σχόλια