Παλλαϊκός- εργατικός ξεσηκωμός για την ΔΩΔΩΝΗ


Όπως και να έχει δεν περιμέναμε τίποτε καλύτερο από το γραμματέα της ΝΔ, του μεγαλύτερου κόμματος της τρικομματικής μνημονιακής σαπίλας. Και να που επιτέλους ο περιφερειάρχης της εν λόγω τρικομματικής σαπίλας αποκαλύφτηκε, πέταξε την μάσκα του "φιλολαϊκού" και του "συμπαραστάτη" κατά του ξεπουλήματος της εταιρίας και πήρε θέση υπέρ του ξεπουλήματος.
 Και οι δυο τους αμφότεροι , όχι μόνο πήραν θέση υπέρ της ιδιωτικοποίησης, αλλά και θεωρούν το τίμημα εύλογο, άρα συντάσσονται ανοικτά και απροκάλυπτα υπέρ του ξεπουλήματος της εταιρίας.

Όχι δεν είχαμε καμιά αυταπάτη ούτε για την κυβέρνηση, ούτε για τα κόμματα που την στηρίζουν, ούτε για τους εκπρόσωπους του τοπικού κράτους, πόσο μάλλον για τις οικονομικές δυνάμεις που λιγουρεύονταν την εταιρία.


Η αποκάλυψη των κύριων υπευθύνων του ξεπουλήματος της ΔΩΔΩΝΗΣ- ίσως μια νέα λίστα στο μέλλον «τραγουδήσει» για τις μίζες που έπεσαν για το ξεπούλημα- δεν κάνει τα πράγματα δυσκολότερα, μα από μια άποψη ευκολότερα.    
Καθώς εμφανίζει ξεκάθαρα τα μπλοκ που είναι υπέρ και κατά του ξεπουλήματος. Υπέρ είναι ολόκληρο το καπιταλιστικό, μνημονιακό και μη, μπλοκ οικονομικών και πολιτικών δυνάμεων. 

Καμία λοιπόν αυταπάτη σε αυτούς που αγωνίζονται με όλα τα μέσα για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, για το ξεπούλημα του πλούτου των κτηνοτρόφων και των εργαζόμενων. Καμιά αυταπάτη για το κυβερνητικό- καπιταλιστικό- μαφιόζικο μπλοκ δυνάμεων που οδηγεί τους εργαζόμενους, τους φτωχομεσαίους αγρότες και τα δικαίωμα τους στην απόλυτη καταστροφή.  

Όπως η ΔΩΔΩΝΗ για τις καπιταλιστικές ελίτ  είναι πρότυπο ιδιωτικοποίησης, έτσι και ο παρατεταμένος πολύμορφος  αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίησης, μπορεί και θα γίνει μοντέλο, αγωνιστικού παλλαϊκού, πανεργατικού ξεσηκωμού ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.

Κακά τα ψέματα, εκεί που φτάσαμε για να σωθεί η ΔΩΔΩΝΗ απαιτείται παλλαϊκός, πανεργατικός ξεσηκωμός. Με την μαχόμενη εργατική τάξη και τους κτηνοτρόφους στην πρωτοπορία του αγώνα. Ναι τίποτε δεν χάθηκε για την ΔΩΔΩΝΗ.

Οι επόμενες ώρες, οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες και  καθοριστικές για το μέλλον της ΔΩΔΩΝΗΣ. Όλες οι δυνάμεις στις επάλξεις του αγώνα. Τώρα άμεσα πρέπει να συνεδριάσουν οι μαζικοί εργατικοί- λαϊκοί φορείς- συνδικάτα και σωματεία για να πάρουν θέση και να μπουν στο αγώνα.  Τώρα είναι ώρα σύσσωμη η αριστερά να δράσει από κοινού για την σωτηρία της ΔΩΔΩΝΗΣ.  

Όποιος για το ένα ή τον άλλο λόγο σωπάσει ή μείνει έξω από τον αγώνα αντικειμενικά συντάσσεται με τις δυνάμεις που ιδιωτικοποιούν την ΔΩΔΩΝΗ και τον πλούτο των εργαζόμενων και κτηνοτρόφων.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σχόλια