Και το ξεπούλημα λίγο είναι…


Σύμφωνα πάντα  με τον τοπικό τύπο-αν επαληθευτεί- η εταιρία που αγόρασε κοψοχρονιά την ΔΩΔΩΝΗ απαιτεί να μειωθεί το τίμημα, εξαιτίας κάποιων οικονομικών επισφαλειών. Πάντα σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα ο ειδικός εκκαθαριστής σκέπτεται να το δεχτεί.  Όπως πάει το πράγμα θα πληρώσουν και τους «Ρώσους» για να κρατήσουν την εταιρία, ας μην ξεχνάμε δε και τα 10 εκατομμύρια που χρωστά ο Σίμος το 10% της κοινοπραξίας.

Όχι δεν πρόκειται για ξεπούλημα, ακόμη και το ξεπούλημα φαντάζει λίγο μπροστά σε αυτό που συμβαίνει. Επί της ουσίας πρόκειται για την δωρεάν παραχώρηση δημόσιας περιουσίας, για την δωρεάν παραχώρηση του ιδρώτα των κτηνοτρόφων και των εργαζόμενων σε ένα  «σκοτεινό» μεγάλο κεφάλαιο. (Μεγάλο δηλαδή μας λέγανε, εμάς πάντως μπαταχτσίδικο μας φαίνεται...)


Θέλουμε να διαψευσθούμε  μα  τα επόμενα κεφάλαια αυτής της τραγωδίας θα γράφουν: Μείωση τιμών στους παραγωγούς, μείωση μεροκάματων και απολύσεις. Ενώ στην ΔΩΔΩΝΗ ήδη απαγορεύεται να την επισκέπτονται συνδικαλιστές και υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια - δια της τρομοκράτησης των εργαζόμενων - να εντατικοποιηθεί η εργασία, δηλαδή να αυξηθεί ο βαθμός εκμετάλλευσης των εργαζόμενων...    

Το σωματείο εργαζόμενων στην εταιρία μάλλον επιτέλους πρέπει να εμφανιστεί και να μην κρύβεται σαν την στρουθοκάμηλο. Ο «βασιλιάς είναι ήδη γυμνός»  και όλοι, μα όλοι,  τον έχουν πάρει χαμπάρι.

Το γεγονός πως το σωματείο και πιο συγκεκριμένα η ηγεσία του - ιδιαίτερα την τελευταία φάση του αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση- δεν έπαιξε κανένα αγωνιστικό ρόλο (τουναντίον, θα λέγαμε) δεν αποτελεί δικαιολογία, για την «νεκρική ακαμψία» του τελευταίου μήνα. Μάλλον ήρθε η ώρα να παίξει το ρόλο του, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των εργαζόμενων.

Οι κτηνοτρόφοι με την σειρά τους δεν πρέπει να χαρίσουν την ΔΩΔΩΝΗ στην off shore το πρωτοβάθμιο κτηνοτροφικό συνεταιρισμό, διαφορετικά θα δουν τις τιμές να κατρακυλάνε.  

Η ΔΩΔΩΝΗ δεν χάθηκε, με συστηματικό συντονισμένο αγώνα κτηνοτρόφων - εργαζόμενων μπορεί να ξαναπεράσει στα χέρια τους…  

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 

Σχόλια