ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ!

Χθες  νωρίς το πρωί τα ΜΑΤ της φασίζουσας μνημονιακής κυβέρνησης, με τη συνδρομή και της πυροσβεστικής, εισέβαλαν στην κατάληψη Αντιβίωση που λειτουργεί σαν ελεύθερος, αυτοδιαχειριζόμενος χώρος, με σκοπό να την εκκενώσουν. Η Αντιβίωση τα τελευταία 4 χρόνια αναπτύσσει κοινωνική, πολιτική, αντιφασιστική και αντιρατσιστική δράση στην πόλη και γι' αυτό ενοχλεί το κατασταλτικό κράτος. Δεν βρήκαν άλλωστε τίποτα παραπάνω από έπιπλα, στρωμένα κρεβάτια και ποδήλατα, ενώ για μια ακόμη φορά η ανακοίνωση της αστυνομίας προσπαθεί να παραποιήσει τα ευρήματα!


Ο Υπ. Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας έσπευσε για άλλη μια φορά να μιλήσει για «εστίες ανομίας» και «απόδοση ενός δημόσιου χώρου και μάλιστα νοσοκομείου στην ελληνική κοινωνία». Ξεχνάει βέβαια πως τα κτήρια που στεγαζόταν η Αντιβίωση ήταν παρατημένα για αρκετό καιρό, ενώ η κυβέρνησή του με ενορχηστρωτή των Υπ. «Υγείας» Άδωνη Γεωργιάδη προχωράει στο κλείσιμο νοσοκομείων και διαλύει την δημόσια υγεία! Η κίνηση αυτή άλλωστε αποτελεί κομμάτι της επίθεσης της κυβέρνησης σε κάθε δημόσιο αγαθό, όπως η παιδεία, καθώς και των απολύσεων στο δημόσιο τομέα.

Οι  συντονισμένες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις της αστυνομίας ενάντια σε κατειλημμένους χώρους και στέκια το τελευταίο διάστημα συνιστούν ουσιαστικά εφαρμογή του κυβερνητικού τσαμπουκά απέναντι στα κινήματα διεκδίκησης των δημόσιων χώρων και αξιοποίησής τους από κατοίκους και πρωτοβουλίες για μη εμπορικούς σκοπούς, απέναντι, σε τελική ανάλυση, στο ίδιο το δικαίωμα στους ελεύθερους, δημόσιους χώρους. Στην πραγματικότητα: έτσι θέλουν τα δημόσια κτίρια: ρημαγμένα και έρημα, όπως οι ζωές μας. Μας θέλουν μόνους, απελπισμένους και αβοήθητους, μακριά από συλλογικές διαδικασίες. Ταυτόχρονα έρχονται να ανοίξουν των δρόμο στις φασιστικές συμμορίες και τα ναζιστικά μορφώματα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει τις αστυνομικές επιχειρήσεις και στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό της κατάληψης  που χτυπήθηκε. Κάτω τα χέρια από τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους. Να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες μετανάστες και να αποχωρήσει η αστυνομία. Το δυνάμωμα του αγώνα, η οργάνωση των εργαζομένων και της νεολαίας είναι αυτή που μπορεί να αποτρέψει την περαιτέρω αυταρχικοποίηση και καταστολή αλλά και να στείλει από εκεί που ήρθαν αυτούς που τις χρησιμοποιούν ως τελευταία σανίδα σωτηρίας τους: τη σύγχρονη χούντα κυβέρνησης - τρόικας - κεφαλαίου.


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/8 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ


ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 

Σχόλια