Τώρα κλιμάκωση!

ΔΕΙΞΑΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ, ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΜΕ 48ΩΡΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ!

Η επιτυχία της απεργίας στις 11 Μάρτη και η συγκλονιστική συμμετοχή των απεργών στα συλλαλητήρια, που αψήφησαν την καταστολή των ΜΑΤ, είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα στον αγώνα για την ανατροπή του Προγράμματος Σταθερότητας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και της ΕΚΤ. Ξεπροβάλλει ορμητικά η δύναμη των ίδιων των εργαζόμενων στο προσκήνιο που μπορεί να πετάξει στα σκουπίδια τα αντεργατικά μέτρα και να επιβάλει την αντικαπιταλιστική απάντηση στην κρίση.
Η απειθαρχία των εργαζόμενων στις υστερικές κραυγές των «αγορών» είναι ένα ηχηρό χαστούκι στα επιτελεία της άρχουσας τάξης που συσπειρώνεται πίσω από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, απαιτώντας να ξηλώσει κοινωνικές κατακτήσεις για τις οποίες χύθηκαν ποταμοί αίματος. Οι εργαζόμενοι δεν συναινούν στα καλέσματα εθνικής ομοψυχίας του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ για την σωτηρία των κερδών των τραπεζιτών και των βιομηχάνων και της ίδιας της ΕΕ που αποδείχνεται σφαγείο δικαιωμάτων. Αντίθετα στέλνουν το μήνυμα στους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης ότι υπάρχει άλλος δρόμος! Είναι η αντίσταση, η ρήξη και η ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου που επιχειρεί να φορτώσει στις πλάτες μας τα σπασμένα της κρίσης κόβοντας τους μισθούς, διαλύοντας την κοινωνική ασφάλιση και επιβάλλοντας την χούντα των Τραπεζιτών στις κοινωνικές δαπάνες για την παιδεία και την υγεία.

Η μαχητική διαδήλωση στην Αθήνα στάθηκε υπερήφανα στους δρόμους απέναντι σε μια απροκάλυπτη τρομοκρατική επίθεση των δυνάμεων καταστολής που έφραξαν το δρόμο με τα ΜΑΤ από την αρχή στο ύψος του Πολυτεχνείου. Προκάλεσαν επανειλημμένα τους διαδηλωτές με συνεχή ρίψη δακρυγόνων, εκείνων των χημικών για τα οποία ο Χρυσοχοίδης ανακοίνωνε για άλλη μια φορά ότι θα σταματούσε την χρήση τους.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ έπρεπε να καταδικάσει απερίφραστα αυτή τη πρωτοφανή επίθεση σε πορεία πανεργατικής απεργίας όταν μάλιστα οι επικεφαλείς των ΜΑΤ επικαλέστηκαν «συμφωνία με τους διοργανωτές» για να ανακόψουν την πορεία στο ύψος του Πολυτεχνείου. Όφειλε επίσης να καταδικάσει τη στοχοποίηση διαδηλωτών με ανυπόγραφες αφίσες γκαιμπελίστικου χαραχτήρα που αναρτήθηκαν στη διαδρομή της πορείας. Γιατί λοιπόν προτιμά να σιωπά; Ας τοποθετηθεί έστω και τώρα. Για μας το δικαίωμα στη διαδήλωση είναι αδιαπραγμάτευτο. Δεν θα επιτρέψουμε να υπονομευτεί με συνεννοήσεις με την Αστυνομία του Χρυσοχοίδη πίσω από τις πλάτες μας. Μια τέτοια στάση στέλνει μηνύματα αποκλιμάκωσης των αγώνων που βοηθάνε την κυβέρνηση και τα αφεντικά να αποθρασύνονται ακόμη περισσότερο.

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΡΑ!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε άμεση κλιμάκωση των εργατικών κινητοποιήσεων για την ανατροπή του προγράμματος σταθερότητας. Για να πάρει άμεσα πίσω τα βάρβαρα μέτρα. Να μην καταθέσει το ασφαλιστικό και τα μέτρα εξάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων και ελαστικοποίησης της αγοράς εργασίας. Για τις σύγχρονες ανάγκες και δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας. Να τις μετατρέψουμε σε ορμητικό ποτάμι που θα πνίξει τα μέτρα σταθεροποίησης. Άμεσα να προχωρήσουμε σε κλιμάκωση με 48ωρη πανελλαδική ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Για αυτό και πρωτοβουλίες όπως η απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ πρέπει να γενικευτούν σε κάθε κλάδο με αγώνες και απεργίες διαρκείας στα σχολεία, τους δήμους, τα νοσοκομεία, σε όλο το Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ για να μην έχει η κυβέρνηση την δυνατότητα να επιβάλει τα μέτρα. Δεν είναι ώρα για υποχώρηση, ούτε για αναμονή των επόμενων επιθέσεων αλλά για συνέχιση με οργάνωση από τα κάτω και συντονισμό ώστε να ξεπεράσουμε την παραλυτική, υποταγμένη και συμβιβαστική τακτική της ηγεσίας της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!

Η επιτυχία της απεργίας είναι σημαντική με δεδομένο ότι η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ όχι μόνο δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους για να πετύχει αλλά και στην ίδια την πορεία της Αθήνας αντί να καταγγέλλουν την αστυνομική καταστολή της κυβέρνησης συκοφαντούσαν αγωνιστές πρωτοβάθμιων σωματείων.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τις δυνάμεις της αριστεράς, την λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ (που δεν πρόκειται να ακολουθήσει την κυβέρνηση στον γκρεμό) να οικοδομήσουν ένα μεγάλο και ισχυρό αγωνιστικό ταξικό μέτωπο, για την ανατροπή του Προγράμματος Σταθερότητας και συνολικά της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των συνοδοιπόρων της ΝΔ-ΛΑΟΣ, την ρήξη απειθαρχία με την πολιτική της ΕΕ, την υπέρβαση του υποταγμένου συνδικαλισμού και την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και αυτό θα φροντίσουμε να επιβάλουμε στις συμβιβασμένες ηγεσίες, με οργάνωση γενικών συνελεύσεων για να πάρουμε αποφάσεις κλιμάκωσης εδώ και τώρα!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες σε ένα κοινό μέτωπο δράσης για να στηρίξουμε τους αγώνες και την άμεση κλιμάκωση τους. Είναι ώρα να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να δυναμώσει η αντικαπιταλιστική εναλλακτική λύση με επαναστατική προοπτική στη καπιταλιστική βαρβαρότητα των αφεντικών και της ΕΕ ως απάντηση του εργατικού κινήματος.
Μας περίμεναν αδύναμους. Έχουμε την δύναμη να τους αναγκάσουμε σε άτακτη υποχώρηση!

Σχόλια