Σελίδες

18/1/15

Πού είδανε την ανάπτυξη;


 Όταν ο μισθός δε φτάνει να ζήσεις; Όταν το 27% είναι άνεργοι και άλλοι τόσοι απλήρωτοι και ανασφάλιστοι; Όταν οι απολύσεις είναι καθημερινό φαινόμενο; Όταν δεν υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις αξιοπρέπειας; Όταν η μόνη ελπίδα να έχουμε κάποιο εισόδημα είναι τα voucher και τα πεντάμηνα της κοροϊδίας; Όταν μας συντηρούν οι γονείς μας (αν τους έχει απομείνει τίποτα ακόμα);
Παίζουν με τα νεύρα μας όταν μας λένε ότι βγαίνουμε από την κρίση…
Πώς βγαίνουμε από την κρίση όταν διαλύεται η παιδεία και η υγεία, όταν τα ταμεία δεν καλύπτουν τίποτα και η όποια «σύνταξη» είναι άπιαστο όνειρο; Όταν τουρτουρίζουμε μέσα στα σπίτια μας απ’ το κρύο και κόσμος πεθαίνει στην προσπάθειά του να ζεσταθεί; Όταν οι νέοι φεύγουν μαζικά μετανάστες; Όταν οι μικρές επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη; Όταν έχουν διαλύσει  την αγροτιά και τον παραγωγικό ιστό της χώρας για να τον ξεπουλήσουν τζάμπα στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα; Όταν οι τράπεζες είναι έτοιμες να πέσουν σαν αρπακτικά πάνω στην όποια περιουσία του λαού; Όταν κάποιοι τρώνε με χρυσά κουτάλια τη στιγμή που όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιβιώνουν απ’ τα συσσίτια; Όταν μας τσακίζουν στη φορολογία για να ξεπληρωθεί ένα χρέος που δεν το δημιουργήσαμε εμείς;
Πόσα ακόμα «όταν» μπορούμε να ανεχτούμε ;
     Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της στον ελεγχόμενο από τους μεγαλοεργολάβους και εφοπλιστές τύπο, καθώς και τα «νέα» κόμματα κάνουν ότι μπορούν για να μας πείσουν ότι αυτή η κατάσταση είναι μονόδρομος και ότι οποιαδήποτε εναλλακτική είναι καταστροφική.
    Παρά τα όσα λένε το μνημόνιο δεν τελειώνει. Η  χώρα θα παραμείνει σε καθεστώς επιτήρησης για πολλά χρόνια ακόμα όσο αναγνωρίζουμε το χρέος και παραμένουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία καθημερινά αποδεικνύεται ότι δεν είναι ο παράδεισος που μας υπόσχονταν. Η κατάντια της ζωής μας είναι το τίμημα που πληρώνουμε για να παραμείνουμε στο ευρώ και την ΕΕ.
ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ;
    Σε πείσμα όλων αυτών εμείς επιμένουμε στο δικό μας  πρόγραμμα. Το πρόγραμμα των πραγματικών λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων
·           Έξοδος από το ευρώ, ρήξη και έξοδος από την ΕΕ και από όλους  τους μηχανισμούς που επεμβαίνουν στη χώρα μας.
·           Μονομερής κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων
·           Στάση πληρωμών στους δανειστές, μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους.
·           Ριζική αναδιανομή εισοδήματος και πλούτου υπέρ των εργαζομένων  και σε βάρος του κεφαλαίου, με πάλη για βασικούς στόχους βελτίωσης της θέσης των  εργαζόμενων, όπως: Μείωση των χρόνων συνταξιοδότησης και των ωρών εργασίας χωρίς μείωση των αποδοχών, για την άμεση δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων  νέων θέσεων εργασίας.  Συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση όλων των μορφών ευέλικτης – ελαστικής εργασίας. Μόνιμη δουλειά, δουλειά για όλους.
·           Δημόσια δωρεάν  και αναβαθμισμένη παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση.
·           Προάσπιση των συμφερόντων και των αναγκών των μικρομεσαίων, αυτοαπασχολούμενων στρωμάτων και των αγροτών.
·           Δραστική μείωση της άμεσης φορολογίας των εργαζομένων και των μικρομεσαίων στρωμάτων, με ταυτόχρονη γενναία αύξηση της άμεσης φορολόγησης του κεφαλαίου. Μείωση – κατάργηση των έμμεσων φόρων. Μείωση έως και διαγραφή του δανεισμού της εργατικής λαϊκής οικογένειας για την απόκτηση της πρώτης κατοικίας.
·           Πάλη για τον εργατικό και λαϊκό έλεγχο, τον δημόσιο, κοινωνικό σχεδιασμό της οικονομίας. Εθνικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση όλων των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας καθώς και των επιχειρήσεων που κλείνουν, και λειτουργία τους όχι όπως παλιά, αλλά υπό τον έλεγχο των εργαζομένων και της κοινωνίας.
     Αυτά είναι τα άμεσα αιτήματα για το ΣΗΜΕΡΑ, αιτήματα που η πραγματοποίηση τους εξαρτάται από τη διάθεση του λαού για αγώνα και σύγκρουση  με το κυρίαρχο σύστημα και που θα ανοίξει το δρόμο  για μία ολοκληρωτική αλλαγή της κοινωνίας  προς όφελος  των λαϊκών συμφερόντων.
     Για μία αριστερά που θα συγκρούεται καθημερινά με τον καπιταλισμό και τους εκφραστές  του  και στη Βουλή και στους δρόμους και στους  χώρους δουλειάς. Μίας αριστεράς που δε θα πατάει σε δύο βάρκες όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε θα παραπέμπει τη σύγκρουση σε ένα απροσδιόριστο μέλλον λαϊκής εξουσίας όπως το ΚΚΕ.
Ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ/ΣΤΡΙΩΝ
« ΑΡΓΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Θεόδωρου O ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.
« ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ του Δημητρίου O ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ. 
« ΖΗΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αποστόλου O ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.
« ΗΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Κωνσταντίνου O ΑΡΓΥΡΟΧΟΟΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.
« ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ του Τριαντάφυλλου O ΑΝΕΡΓΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ.
« ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Γεωργίου O ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ‘’ΟΙ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ’’.

« ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του Γεωργίου O ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΜΑΡΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Πολιτική συνεργασία δυνάμεων και αγωνιστών- αγωνιστριών  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου