Σελίδες

24/4/15

Καμία δίωξη σε πολίτες-κατάργηση των διοδίων

Στις 29 Απριλίου στο Μεσολόγγι δικάζεται ο γνωστός για τους αγώνες του ενάντια στα διόδια Φώτης Ραπακούσης με τις ψευδείς τρομοκρατικές κατηγορίες της  συκοφαντικής δυσφήμησης, της ψευδορκίας και της παράνομης καταμήνυσης. Ο Φώτης Ραπακούσης κρατήθηκε παράνομα όμηρος της εταιρίας που διαχειρίζεται τη ζεύξη Ρίου-Αντιρρίου, επειδή αρνήθηκε να πληρώσει το ακριβό αντίτιμο.


Το συγκεκριμένο έργο, πληρωμένο με τα λεφτά του ελληνικού λαού, παραχωρήθηκε για πενήντα χρόνια σε ιδιωτική εταιρία με υψηλότατο κόστος διοδίων. Τότε, το ΠΑΣΟΚ έβαζε στοιχήματα με τα χρήματα των πολιτών αν θα είναι έτοιμη η γέφυρα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με αντίτιμο τη χρυσοφόρα για την εταιρία συμφωνία εκμετάλλευσης, που ταυτόχρονα είναι ζημιογόνα για τους πολίτες που χρησιμοποιούν το σημαντικό αυτό έργο.


Έντεκα χρόνια μετά, το κόστος διέλευσης είναι απαγορευτικό, τη στιγμή που δεν υπάρχει ασφαλής δρόμος ούτε στο ένα, ούτε στο άλλο άκρο της γέφυρας. Έντεκα χρόνια μετά, οι κυβερνήσεις έχουν παραδώσει τους οδικούς άξονες στις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες και οι οδηγοί έχουν προπληρώσει δύο και τρεις φορές μέσω των διοδίων το κόστος για ασφαλείς δρόμους που δεν έχουν όμως γίνει ακόμα!

 Απέναντι σε αυτή την κοροϊδία, η στάση της άρνησης πληρωμής των διοδίων είναι η λογική πράξη για τον καθένα και την καθεμιά.

Οι οδικοί άξονες πρέπει να είναι δημόσιοι, ελεύθεροι, σύγχρονοι και ασφαλείς.

Όχι μέσο για τον επιπλέον πλουτισμό των «εθνικών εργολάβων».

Καμία δίωξη σε όσους και όσες ορθώνουν ανάστημα και διεκδικούν την ελεύθερη διέλευση από τα διόδια.

 Να σταματήσουν άμεσα όλες οι δικαστικές διώξεις

 Να καταργηθούν όλα τα διόδια - ελεύθερη κυκλοφορία σε όλους τους αυτοκινητόδρομους. 

Να ακυρωθούν οι ληστρικές συμβάσεις παράδοσης του οδικού δικτύου και των δημοσίων έργων στους επιχειρηματίες.

Αγώνας – Αντίσταση – Ανατροπή της άθλιας πολιτικής του κεφαλαίου, της Ε.Ε. και των κυβερνήσεών τους.

Ιωάννινα 24/4/15


ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΗΠΕΙΡΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου