Σελίδες

11/4/16

Οι «ανθρωπιστές» αποκαλύπτονται

Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την ακροδεξιά οργή του για άλλη μια φορά ο περιφερειάρχης Καχριμάνης και ξέσπασε δημόσια, καταφερόμενος εναντίον των προσφύγων που διαδήλωσαν μαζί με τους εργαζόμενους στην απεργία της 7ης Απρίλη, αλλά και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αλληλέγγυων. Δεν έκανε κάτι παραπάνω ο κ. Καχριμάνης από το να εκφράσει τα πραγματικά του πιστεύω, τα οποία είναι οι πρόσφυγες να είναι φυλακισμένοι, να μην έχουν καμία επαφή με την τοπική κοινωνία, να ποινικοποιηθεί κάθε συμπαράσταση σε αυτούς, να ενοχοποιηθούν ως «υπεύθυνοι» όσοι και όσες ενημερώνουν τους πρόσφυγες για τα θεσμοθετημένα δικαιώματά τους. Δεν είναι έκπληξη όλα αυτά. Ο περιφερειάρχης ήταν εκείνος που το περασμένο καλοκαίρι κίνησε γη και ουρανό υπέρ του «ναι», ο ίδιος είναι εκείνος που φρόντισε, με το Δήμο Ιωαννιτών υποταγμένο στη θέλησή του, να μην ληφθεί σχεδόν καμία μέριμνα για τους πρόσφυγες. Έλπιζε ότι σε συνδυασμό με την ανικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με την απαράδεκτη συμφωνία στο πλαίσιο της Ε.Ε. το «χωριό» του θα «γλίτωνε» από τους πρόσφυγες.

Αυτή είναι η «αλληλεγγύη» τους. Είναι ελεημοσύνη τελευταίας υποστάθμης, είναι προσπάθεια για εξιλέωση και τίποτε παραπάνω. Μόλις προκύψει η ανάγκη να ικανοποιηθούν αιτήματα και να προασπιστούν ελευθερίες, είναι εχθρικοί, γιατί έτσι είναι η πολιτική τους. Τέτοιος είναι και ο κ. Καχριμάνης, είναι γνωστό χρόνια, τέτοιο και το κόμμα του, η ΝΔ. Τέτοια είναι όμως και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που προσπαθεί να κρύψει το πρόβλημα των προσφύγων και να ενοχοποιήσει και αυτή την αλληλεγγύη, λες και οι πρόσφυγες δεν είναι πολίτες, αλλά άβουλα όντα που άγονται και φέρονται, ικανοποιούμενα με ένα κομμάτι ψωμί.
Απέναντί τους, ορθώνεται η πραγματική αλληλεγγύη, η ενεργή, πολιτική στήριξη στα δικαιώματα των προσφύγων, η ταξική αλληλεγγύη στην πρόσβασή τους στην ενημέρωση και στην επικοινωνία. Απέναντι στην απουσία των υπευθύνων, απέναντι στην κυβερνητική αναλγησία, ενάντια στην αντίληψη διαχωρισμού του ελληνικού λαού από τους πρόσφυγες και στις στοχοποιήσεις, στεκόμαστε όλοι και όλες εμείς
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τη συμμετοχή των προσφύγων του Κατσικά στην απεργιακή διαδήλωση, που έδειξαν στη πράξη πως εργάτες και πρόσφυγες είμαστε αδέρφια ταξικά και παλεύουμε μαζί ενάντια στα μνημόνια και τη ρατσιστική Ευρώπη Φρούριο. Στηρίζουμε τα αιτήματα τους για να φύγουν από το στρατόπεδο του Κατσικά και να μεταφερθούν σε στεγασμένους χώρους, με σίτιση και περίθαλψη, παλεύουμε μαζί για ανοιχτά σύνορα και ίσα δικαιώματα. Απέναντι στην ατομική αλληλεγγύη, οργανώνουμε τα σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους, έτσι ώστε το οργανωμένο κίνημα που παλεύει ενάντια στα μνημόνια να διεκδικήσει προσλήψεις στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στους δήμους κλπ, αύξηση της χρηματοδότησης για να καλυφθούν οι ανάγκες των προσφύγων και όλου του κόσμου που χτυπιέται από αυτή τη βάρβαρη πολιτική.
-Ανοιχτά Σύνορα - Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, νομιμοποίηση των μεταναστών
-Να κλείσει το στρατόπεδο του Κατσικά, μεταφορά των προσφύγων σε πραγματικούς χώρους διαμονής με τη κάλυψη του κράτους
-Όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στους πολέμους και τους βομβαρδισμούς, στη φύλαξη συνόρων από το ΝΑΤΟ και τη μεταφορά της πολεμικής έντασης στο Αιγαίο
–Όχι στην επαίσχυντη συμφωνία κυβέρνησης-Ε.Ε.-Τουρκίας για τις επαναπροωθήσεις, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην ανάθεση στο ΝΑΤΟ της «φύλαξης» των συνόρων, που με πρόσχημα τους πρόσφυγες, μεταφέρει την πολεμική ένταση στο Αιγαίο, την ώρα που γενικεύεται η πολεμική σύγκρουση στη Συρία και η πολεμική ανάμιξη της Τουρκίας και αποτελεί εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη για το λαό μας, για όλους τους λαούς και την ειρήνη στην περιοχή.
-Να γκρεμίσουμε την «Ευρώπη-φρούριο»
ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου