Σελίδες

6/6/16

Οι εργάτες στην SPIDER θα νικήσουν

Στις 3η Ιούνη, την τελευταία στιγμή, με αγωνιστική, ταξική αποφασιστικότητα, οι εργαζόμενοι στην SPIDER, το σωματείο Μετάλλου, εκπρόσωποι από το ΕΚΙ, αλληλέγγυοι/ες και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, απέτρεψαν να φύγουν από εργοστάσιο πράγματα και εμπορεύματα.
Πράγματα και εμπορεύματα που σχετίζονται με την βιομηχανία όπλων, που θα πήγαιναν άραγε οι κάλυκες των όπλων, μήπως στο ISIS; Αποτρέποντας να απαξιώσει το εργοστάσιο, όπως επιθυμεί διακαώς ο εργοδότης Κ. Πέτσος πάνω από χρόνο. 

Πάνω από χρόνο ο επιχειρηματίας της SPIDER συστηματικά επιχειρεί να απαξιώσει το εργοστάσιο, 30 μήνες είναι απλήρωτοι οι εργάτες της επιχείρησης. Δεν έχει λεφτά να τους πληρώσει; Κάθε άλλο είναι γνωστό πως έχει βγάλει λεφτά στο εξωτερικό, όπως όλοι οι σοβαροί και εθνικώς σκεπτόμενοι επιχειρηματίες αυτής της χώρας.
Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση και το σωματείου Μετάλλου δεν έχουν παραδώσει τα όπλα. Με απεργίες και επίσχεση εργασίας, αντιστέκονται και διεκδικούν τα δίκαια τους. Και θα συνεχίσουν να το κάνουν μέχρι να δικαιωθούν, και θα δικαιωθούν!!!
Η SPIDER δεν είναι μια επιχείρηση που έχει βγει εκτός αγοράς λόγω κρίσης ή ανταγωνισμού. Μιλάμε για μια επιχείρηση που - παρά την κρίση και τα μνημόνια - οι παραγγελίες -ειδικά για τους κάδους - δεν έχουν μειωθεί.
Τότε που είναι το πρόβλημα θα αναρωτηθεί ο κοινός νους; Με την απάντηση να βρίσκεται στην μείωση του ποσοστού κέρδους του επιχειρηματία, δηλαδή δεν βγάζει όσα θέλει δηλαδή.
Με όλες τις κυβερνήσεις και αυτή του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όχι να μην δίνουν λύσεις, αλλά να καλύπτουν το επιχειρηματία. Επιτρέποντας του να απαξίωση την επιχείρηση και την έξοδο των κεφαλαίων, στο εξωτερικό.
Κατά τα άλλα, για τις κυβερνήσεις και αυτής του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, φταίνε οι εργαζόμενοι που πληρώνονται πολύ και δεν έχουν παραγωγικότητα, και οι συνταξιούχοι που έχουν μεγάλες συντάξεις και ζουν πολύ.
Η μοναδική λύση που υπάρχει είναι αυτή που κατέθεσαν οι εργάτες του εργοστασίου και το σωματείο Μετάλλου: Άμεσα με κάθε μέσο και τρόπο να πληρωθούν οι εργάτες που είναι 30 μήνες απλήρωτοι. Να ζητηθούν ποινικές και αστικές ευθύνες στην εργοδοσία. Να γίνει κρατικοποίηση του εργοστασίου και τις επιχείρησης, χωρίς αποζημίωση του επιχειρηματία, και να μπει σε λειτουργία κάτω εργατικό έλεγχο.
Πρόκειται για ένα απολύτως ρεαλιστικό σχέδιο που θα καλύψει τόσο τις ανάγκες της αμυντικής βιομηχανίας , όσο και αυτών των κάδων, περίπου 30000 το χρόνο, προσφέροντας εργασία σε πάνω από 350 εργαζόμενους.
Και αν το δούμε σε ένα γενικότερο επίπεδο όπως μπορεί να συμβεί με την SPIDER, μπορεί να συμβεί και με μια σειρά επιχειρήσεις και εργοστάσια, προσφέροντας εργασία και μισθό, σε δεκάδες χιλιάδες άνεργους.
Όπως κατανοούμε αυτή η λύση βρίσκεται απέναντι στις πολιτικές του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ και των κυβερνήσεων τους, όπως του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Μόνο που είναι άλλο να το επισημαίνουμε και άλλο να συμβιβαζόμαστε με αυτό, περιμένοντας να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην χώρα μας και έξω από αυτή.
Ότι κατακτήθηκε ως τα τώρα, από τους εργάτες και τους εργαζόμενους, κατακτήθηκαν μόνο με αγώνες και αίμα και συχνά αλλάζοντας με αυτοθυσία, τους αρνητικούς συσχετισμούς. Οι εργάτες της SPIDER, πρέπει και θα νικήσουν, και εμείς από την πλευρά μας θα κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις, έτσι ώστε το ταξικό μέτωπο αλληλεγγύης να πάρει πανεργατικό χαρακτήρα.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου