«Οίκοι Ανοχής» η ανάπτυξη τους

...ας το ανατρέψουμε!

ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Τι πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα, συγνώμη εδώ είναι μπλε άλογα. Εδώ ισχύει όπου βρει ο καθένας και τον βολεύει το κτίζει και από δω παν’ και οι άλλοι. Δεν πέρασε πολύ καιρός και να που το έγκλημα στην Παπανδρέου με το ΚΤΕΛ βγήκε στην επιφάνεια, όπως πριν είχε βγει το έγκλημα του «ΞΕΝΙΑ» και «έχει ο θεός», με τα εγκλήματα της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Δικαιώνοντας για μια ακόμη φορά τα κινήματα της πόλης και τους ενεργούς πολίτες που συγκρούονται ανοικτά με τα μεγάλα και μικρά αφεντικά των ανθρώπινων αναγκών και της φύσης.

Μια ανάπτυξη που δεν λογαριάζει δικαιώματα και φύση, αγιάζοντας την ιδιωτική κατανάλωση, μεταφορά, απόλαυση, απέναντι στα συλλογικά δικαιώματα. Τόσος “χαμός” με την Εγνατία, τόσοι νεκροί εργάτες σε αυτή , χιλιάδες εργατοώρες η απλήρωτη υπεραξία, για να αποθεωθεί το αυτοκίνητο.


Και πουθενά, μα πουθενά η πρόβλεψη για ένα μαζικό μέσο μεταφοράς, όπως το τραίνο , ένα μέσο προσαρμοσμένο στο περιβάλλον και τις ανάγκες του. Στο 2013 πάει η μελέτη για τραίνο και βλέπουμε, τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα….!!!!

Κανένα πρόβλημα, ζούμε σε μια πλήρως αναπτυγμένη ανθρώπινη πόλη. Μπορεί να μην έχουμε δημόσιους χώρους , πλατείες που να μην είναι ταράτσες γκαράζ , διαβάσεις πεζών, ράμπες ΑΜΕΑ, ποδηλατοδρόμους, μπορεί να μην έχουμε νερό να πιούμε, αλλά σε λίγο θα έχουμε και επίσημα και «νόμιμα» τον «οίκο ανοχής». Όπως και να το κάνουμε η φτώχια, η μιζέρια, θέλει την καλοπέραση της . Η έξοδος προς το Βαλκανικό Ελντοράντο θέλει το επίσημο και «νόμιμο» εμπόριο λευκής σαρκός.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε να χιονίσει για να δούμε άσπρη μέρα , ούτε τις έναστρες καλοκαιρινές νύκτες, τραγουδώντας «φύσα αγέρι, φύσα θάλασσα πλατιά, (για) να μας πάει μακριά..». Κάθε μέρα μας δίνεται η δυνατότητα να γίνουμε ο δρόμος που θα διαβούμε.


Κάθε πεδίο της ζωής μας ας γίνει πεδίο σύγκρουσης με το σύστημα που εκμεταλλεύεται τον άνθρωπο και την φύση. Ένα σύστημα που δεν παίρνει «πράσινες» και «ροζ» μεταλλάξεις, παρά μόνο αντικαπιταλιστικές, αριστερές Ανατροπές, με τον εργαζόμενο, την νεολαία και τον μετανάστη στο προσκήνιο.

Όντως το δίλημμα είναι ο Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα αλλά η απάντηση δεν βρίσκεται στην Σοσιαλδημοκρατία, τον σοσιαλφιλελευθερισμό και την πράσινη ανάπτυξη. Η απάντηση βρίσκεται στην μαχόμενη Αντικαπιταλιστική συνάντηση του κόκκινου και του πράσινου. Η απάντηση βρίσκεται στην ΑΝΤικαπιταλιστική, ΑΡιστερή, ΣΥνεργασία για την Ανατροπή. Η απάντηση βρίσκεται στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.


ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ιωαννίνων


Σχόλια