ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Η ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή, χαιρετίζει τους/τις χιλιάδες εργαζόμενους/ες που συμμετείχαν στις πορείες και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα για την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ειδικά μια περίοδο όπου έχει ξεδιπλωθεί στο όνομα της οικονομικής κρίσης μια πρωτοφανή επίθεση από μεριάς του κεφαλαίου, της κυβέρνησης της Ν.Δ. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, απέναντι σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα, η μαζική συμμετοχή τους δείχνει τη διάθεση για πραγματικούς αγώνες που θα ανατρέψουν στο σύνολό της αυτή την πολιτική, ανεξάρτητα κυβερνητικού διαχειριστή.

Κάνει ταυτόχρονα, πιο εξόφθαλμο το ξεπούλημα αυτών των διαθέσεων από μεριάς ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, από μεριάς υποταγμένου συνδικαλισμού, που στην Αθήνα, την ημέρα που συμβολίζει τους αγώνες της εργατικής τάξης σε όλο τον κόσμο, επέλεξαν αντί πορείας και αντικυβερνητικής διαδήλωσης τη συναυλία.

Η μαζικότατη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν πρωτοβάθμια σωματεία από το Μουσείο στη Βουλή στην Αθήνα ήταν μια πρώτη μαχητική απάντηση σε όλους αυτούς που υποτάσσουν τις εργατικές ανάγκες σε μνημόνια ταξικής συνεργασίας με τον Σ.Ε.Β, σε όλους αυτούς που διαπραγματεύονται τους όρους χειροτέρευσης της θέσης των εργαζομένων με την κυβέρνηση και τους εργοδότες, αντί να προτάσσουν και να διεκδικούν τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε την απαγόρευση της πορείας μετά την Βουλή προς τα Γραφεία της ΕΕ και την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ με αποτέλεσμα το τραυματισμό ενός διαδηλωτή.
Το δικαίωμα στην διαδήλωση δεν είναι διαπραγματεύσιμο!

Αθήνα 1 Μάη 2009

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχόλια