Εκδήλωση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Γιάννενα. Στο πεζόδρομο του «Τσοκάνη», που μέχρι την δεκαετία του 1990 υπήρχε ένα από τα πλέον πολιτικοποιημένα στέκια της πόλης και απέναντι από την πολύπαθη ΟΑΣΗ και κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων- στέκια και χώροι που κατεστράφησαν από τις επιθέσεις της αγοράς και του κεφαλαίου- πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Με 180 και πλέον εργαζόμενους και νεολαίους να παρακολουθούν την εκδήλωση και να συμμετέχουν με συνθήματα όπως: «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι η επανάσταση και ο κομμουνισμός». «Φασίστες και αφεντικά στου πηγαδιού το πάτο, ζήτω το παγκόσμιο προλεταριάτο». «Με όπλο την κατάληψη και την απεργία ήρθε η ώρα να κάνουμε ανταρσία».

Οι 4 ομιλητές της εκδήλωσης: Ο Θοδωρής Αλεξίου από την ΑΡΑΝ , η Νίκη Αργύρη από το ΣΕΚ , ο Παναγιώτης Μαυροεϊδής από το ΝΑΡ, και ο Γιάννης Φελέκης από την ΟΚΔΕ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. διατράνωσαν την πίστη τους σε μια λαϊκή και εργατική αντικαπιταλιστική αριστερά που βρίσκεται μέσα στους αγώνες και βάζει τους αγωνιστές και τους εργαζόμενους μπροστά.

Πιο αναλυτικά με την σειρά που μίλησαν οι ομιλητές είπαν: Η Νίκη Αργύρη από το ΣΕΚ τόνισε πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελείτε από δυνάμεις που βρισκόταν και βρίσκονται μέσα στους εργατικούς κα νεολαιίστικους αγώνες . Βρίσκονται μέσα στους αγώνες των μεταναστών , ακόμη και τώρα μέσα στην προεκλογική εκστρατεία στήριξαν τους αγώνες των μεταναστών απέναντι στο κράτος και την «Χρυσή Αυγή». Επίσης τόνισε πως μια ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνεπάγεται την δημιουργία προϋποθέσεων για να νικήσουν οι αγώνες.

Ο Παναγιώτης Μαυροεϊδής από το ΝΑΡ από την δική του πλευρά είπε πως 20 χρόνια από την κατάρρευση του «υπαρκτού σοσιαλισμού» ζούμε την δομική κρίση του υπαρκτού καπιταλισμού. Μια εποχή που απαιτεί μια άλλη ενωτική , αναμορφωμένη , δημιουργική αντικαπιταλιστική αριστερά. Μια αριστερά των νικηφόρων αγώνων και όχι της ήττας. Μια αριστερά που όπως τόνισε θα απαντάει με επαναστατικό τρόπο στην δομική καπιταλιστική κρίση. «Χρειάζεται μια κόκκινη λαϊκή εργατική απάντηση.» Καθότι «ο κομμουνισμός , ο σύγχρονος κομμουνισμός παραμένει η νιότη του κόσμου».

Ο πολύ γνωστός αγωνιστής της ΟΚΔΕ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ , Γιάννης Φελέκης μετέφερε τον χαιρετισμό της 4ής Διεθνούς για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ , ως μια ελληνική εκδοχή της απόπειρας της ανασύνθεσης της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Στην συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στο καπιταλιστικό σύστημα που γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος και ασύμβατος με τα εργατικά δικαιώματα και την φύση. Και αυτό το γνωρίζουν οι πάντες και αυτό που λείπει είναι η εναλλακτική λύση για την ανατροπή αυτού του συστήματος. Καθώς σήμερα δεν έχουμε μόνο κρίση ηγεσίας, αλλά κρίση κινήματος. Φυσικά υπάρχει και η άλλη εικόνα. Υπάρχει καινό έδαφος δράσης , αρκεί να ξεφύγουμε από τους μικροηγεμονισμούς και τους σεχταρισμούς. Αναγκαιότητα ένας νέος επαναστατικός φορέας με διεθνή επαναστατική οργάνωση και αναφορά. Μια αριστερά οικολογική , φεμινιστική και αντιρατσιστική που να μην φοβάται το αυθόρμητο και τις κοινωνικές εκρήξεις.

Ο Θοδωρής Αλεξίου από την ΑΡΑΝ ανοίγοντας την ομιλία τόνισε πως επιτέλους είμαστε εδώ ενωμένοι, ανοίγοντας ένα δρόμο που θα πρέπει να τον φτάσουμε έως το τέλος. Σε μια εποχή κρίση του νεοφιλελευθερισμού και των δυνάμεων και των νόμων της αγοράς. Ύστερα από 20 χρόνια λιτότητας και εφαρμογής του ευρώ που εξόντωσε τα λαϊκά νοικοκυριά, την εφαρμογή από την ΕΕ μιας αντιαγροτικής – αντεργατικής πολιτικής και μιας πολιτικής που καταστρέφει το περιβάλλον και τους ελεύθερους χώρους οι καπιταλιστές ζητάνε κι άλλα, ζητάνε τα πάντα από το λαό και τους εργαζόμενους. Σε αυτό το κλίμα είναι αναγκαία μια ενωτική λαϊκή αριστερά των αγώνων, των Δεκέμβρηδων του μέλλοντος. Ανεξάρτητη από το κράτος και τους θεσμούς του. Αριστερά των αγωνιστών , των εργατών , των αγροτών. Μια αριστερά που θα «τραγουδάει» την ποίηση του μέλλοντος. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ο προπομπός μιας τέτοιας αριστεράς και για αυτό πρέπει να ενισχυθεί εκλογικά να δυναμώσει και να παίξει το ρόλο του μες στο κίνημα.




Σχόλια