ΕΝΩΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΑΧΙΜΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ, ΣΕ ΕΝΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι –
εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι

Ύστερα από τον ξυλοδαρμό της εργαζόμενης καθαρίστριας στο Πανεπιστήμιο, ένα άλλο γεγονός ήρθε να μας ταρακουνήσει από την μετεκλογική, καλοκαιρινή ραστώνη.
Είναι οι μυνήσεις και οι συλλήψεις απεργών, συνδικαλιστών , Ελλήνων και μεταναστών , στο εργοστάσιο του Καρυπίδη που τελεί υπό επίσχεση εργασίας.

Το “αμάρτημα” των απεργών, Ελλήνων και μεταναστών εργατών και συνδικαλιστών στο Καρυπίδη είναι που αγωνίζονται να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να ανακληθούν οι απολύσεις. Ένα “αμάρτημα”, τίτλος τιμής για την εργατική τάξη, που πληρώθηκε με καταστολή από την εργοδοσία και το κράτος του κεφαλαίου.

Οι μηνύσεις- από την εργοδοσία και τους “ρουφιάνους” της -οι συλλήψεις των απεργών εργαζόμενων, μεταναστών και συνδικαλιστών στο εργοστάσιο Καρυπίδη, επιβεβαιώνουν τους χειρότερους εφιάλτες μας. Μπροστά στην βαθιά κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, τα αφεντικά και οι κυβερνήσεις , αποφάσισαν να “βάλουν χέρι” και στα ελάχιστα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που έχουν μείνει στους εργαζόμενους.

Σε αυτή την προοπτική, το πρώτο που πράττουν οι εργοδότες, το κράτος και οι πολύμορφοι μηχανισμοί τους είναι να φοβίσουν όσους αντιστέκονται, για να γονατίσουν την εργατική τάξη, που θα θέλει να σηκώσει κεφάλι.

Είναι ανάγκη η σύσκεψη την Τέταρτη 15 Ιούλη στο εργατικό κέντρο Ιωαννίνων να αποκτήσει αποφασιστικό χαρακτήρα. Με στόχο την συγκρότηση ενός μάχιμου συντονιστικού σωματείων, συνδικάτων και εργαζόμενων που θα βάλει ένα πρόγραμμα άμεσης εργατικής δράσης με στόχο: 1)Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι. 2)Να μην γίνουν άλλες απολύσεις και να ανακληθούν όσες έχουν γίνει. 3) Να μην μειωθούν οι ώρες εργασίας σε συνδυασμό με την μείωση των μισθών, να μην γενικευτεί η ευέλικτη εργασία, άλλα να καθιερωθεί το 5μερο- 7ωρο – 35ωρο παντού. 4) Να αυξηθούν ριζικά τα μεροκάματα έτσι ώστε να ενισχυθεί η αγοραστική δύναμη του εργαζόμενου.

Ένα πρόγραμμα εργατικής δράσης με συνελεύσεις, διαδηλώσεις, συλλαλητήρια και απεργίες που θα επιχειρεί να απαντήσει με εργατικό εκβιασμό, στον εκβιασμό του κεφαλαίου, των αφεντικών και των κυβερνήσεων.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές είναι καθήκον της αριστεράς να μπει μπροστά στην οργάνωση μιας ενωτικής μάχιμης και νικηφόρας εργατικής απάντησης, που θα ενώνει και δεν θα χωρίζει την εργατική τάξη.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σχόλια