Απαγόρευση των απολύσεων τώρα!


Μετά τους 1.100 περίπου εργαζόμενους των ασφαλιστικών εταιρειών, της "Ασπίς" συμφερόντων Ψωμιάδη, και άλλων τεσσάρων εταιρειών, οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και οι ναυτεργάτες των πλοίων συμφερόντων Αγούδημου βρίσκονται μπροστά στο φάσμα της ανεργίας.

Τα στοιχεία είναι εφιαλτικά. Πάνω από το 15% κινείται ο δείκτης της ανεργίας, δείχνοντας με τον πιο τραγικό τρόπο ότι το μπλοκ εξουσίας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ε.Ε., κεφάλαιο καλούν τους εργαζόμενους να πληρώσουν τις συνέπειες της κρίσης τους, όπως πλήρωσαν την «ανάπτυξή τους».


Στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά η καταγγελία της σύμβασης από τους Γερμανούς επιχειρηματίες θέτει μπροστά στο φάσμα της απόλυσης 1.400 εργαζόμενους στο πολύπαθο, για την εργατική τάξη , ναυπηγείο. Οι επιχειρηματίες αφού πήραν σε εξευτελιστική τιμή κομμάτια του ναυπηγείου, αφού απέλυσαν χιλιάδες εργαζόμενους στο όνομα της εξυγίανσης, τώρα στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και του κέρδους δε διστάζουν με τις πλάτες της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ τους δυο επίδοξων διαχειριστών της εξουσίας να κλείσουν ουσιαστικά το ναυπηγείο.

Η λύση δεν μπορεί να είναι άλλη από την εθνικοποίηση των ναυπηγείων και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Την ίδια στιγμή η κατάσχεση του ακτοπλοϊκού στόλου του Γ. Αγόδημου για χρέη σε εταιρείες πετρελαιοειδών, για επισκευές και χρέη στον ΟΛΠ, οδηγεί στην ανεργία τουλάχιστον 550 ναυτικούς. Και όμως αυτή η εταιρεία που άφηνε και αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενούς της και όχι μόνο τους προμηθευτές της, τα τελευταία 5 τουλάχιστον χρόνια έχει εισπράξει από κρατικές επιδοτήσεις πάνω από 35.000.000 ευρώ!!!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμπαραστέκεται στον αγώνα των απολυμένων εργατών, απαιτεί την απαγόρευση τώρα όλων των απολύσεων και τη διασφάλιση των εργατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.


Με τους αγώνες τους από τις 5 Οκτώβρη αλλά και με την ψήφο τους στις εκλογές πρέπει να τιμωρήσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που ακολουθούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, πρέπει να βρει πιο δυνατή την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη δύναμη που στάθηκε μαχητικά απέναντι στην κυβέρνηση των ιδιωτικοποιήσεων της ΝΔ, Τη δύναμη που θα είναι στήριγμα στους αγώνες απέναντι σε ένα ΠΑΣΟΚ που βάζει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας την κ.Παναρίτη με ένα βιογραφικό «200 πετυχημένων ιδιωτικοποιήσεων στην Λ. Αμερική» δείχνοντας την πολιτική του λογική.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχόλια