ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΡΥΠΙΔΗ!



Η κυβέρνηση της Ν.Δ. περηφανεύεται ότι "διαχειρίστηκε καλά την κρίση", στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, ενώ το ΠΑΣΟΚ που υπόσχεται "κατάργηση της εργασιακής ανασφάλειας" είναι αυτό που είχε ανοίξει το χορό. Από την άλλη, το ΚΚΕ περιμένει να εξαργυρώσει στις κάλπες τους αγώνες των εργαζόμενων, υποσχόμενο - σχεδόν μεταφυσικά- πως η εκλογική ενίσχυση του συνεπάγεται ενίσχυση της δύναμης του λαού. Ενω ο ΣΥΡΙΖΑ , συνεχίζει να στεκεται σε δυο βάρκες. Την βάρκα των κινημάτων και την βάρκα του κυβερνητισμού, αδυνατωντας να παίξει ενεργο ρόλο στο εργατικό κίνημα.

Την ίδια στιγμή, στο εργοστάσιο του Καρυπίδη συνεχίζονται οι απολύσεις. Δύο αγωνιστές εργαζόμενοι που πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις απολύθηκαν χθες, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές. Η "σκοτεινή" εργοδοσία, που δεν φαίνεται σε κανένα έγγραφο, για άλλη μια φορά κορόιδεψε τους εργαζόμενους. Ούτε τώρα κράτησε τις υποσχέσεις της. Αλήθεια, κ. Περιφερειάρχη, ποιος έχει το εργοστάσιο που είναι ενταγμένο στον τρομερό σας Αναπτυξιακό Νόμο;

Είναι τεράστιες οι ευθύνες του Εργατικού Κέντρου που έχει αγνοήσει επιδεικτικά τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο, περιοριζόμενο στις γνωστές δηλώσεις - χτύπημα στην πλάτη. Αυτές που η γραφειοκρατική του ηγεσία επαναλαμβάνει για τυπικούς λόγους σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, χωρίς να μπορεί να εμπνεύσει και να ενώσει τους εργαζόμενους για να κινητοποιηθούν και να συμμετάσχουν.


Είναι τεράστιες οι ευθύνες του περιφερειάρχη, του νομάρχη και του προέδρου του επιμελητηρίου. Ποιος εισπράττει τα χρήματα της επιδότησης του αναπτυξιακού στο οποίο είναι ενταγμένη η επιχείρηση; Γιατί υπέγραψαν επιταγές ο πρόεδρος του επιμελητηρίου και και ο νομάρχης και τώρα που αποδείχθηκαν ακάλυπτες έχουν εξαφανιστεί;


Είναι τεράστιες οι ευθύνες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Με την αδιέξοδη και εχθρική στους αγώνες πολιτική τους, με την "εργολαβία" των κινητοποιήσεων που πρεσβεύουν, το μόνο που κατάφεραν ήταν να πανηγυρίσουν δύο φορές τους προηγούμενους μήνες για "νίκη" στον Καριπίδη. Η "εργολαβία" των αγώνων που υπόσχεται το ΚΚΕ, είναι αυτό που συνέβη στον καριπίδη: ραντεβού των συνδικαλιστών, υποσχέσεις των εργοδοτών και στο τέλος, οι εργάτες απολυμένοι.



Οι βουλευτές των κομμάτων "περιοδεύουν" στα εργοστάσια, αλήθεια όμως, ποιους συναντάνε εκεί; Δεν τους είπε κανείς ότι τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, η πραγματικότητα για τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από το ποιος θα κυβερνήσει στις 5 Οκτωβρίου, είναι άθλια;


Προσπαθούν να μας πείσουν πως οι απολύσεις, οι «καθυστερήσεις» των μισθών, τα ελαστικά ωράρια, οι απλήρωτες υπερωρίες, οι απάνθρωπες συνθήκες εργασίες είναι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, της κρίσης που δημιούργησαν τα αφεντικά. Δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!


Όλοι και όλες στον αγώνα για να δικαιωθούν επιτέλους οι εργαζόμενοι/ες στον Καρυπίδη και όσοι/ες εργαζόμενοι/ες παλεύουν, αγωνίζονται και διεδικούν τα δικαιώματα τους. Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συνεχίζει να δίνει ολες της τις δυνάμεις για να νικήσουν οι αγώνες των εργαζόμενων. Στις εκλογές της 4 Οκτωβρη πρέπει να ενισχυθουν αυτές οι δυνάμεις που ήταν και θα συνεχίσουν να είναι μπροστά στους αγώνες των εργαζόμενων!!!!!



  • Καμία απόλυση ποτέ και πουθενά. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΩΡΑ!!!


  • Να πληρωθούν τώρα οι εργαζόμενοι/ες σε Καρυπίδη, Πίνδο, ΣΒΕΚΗ και τις υπόλοιπες μονάδες - ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ/Η.


  • Να γίνει έλεγχος στον Καρυπίδη και να δεσμευτούν οι δόσεις του Αναπτυξιακού υπέρ των εργαζόμενων, για την εξόφληση των δεδουλευμένων.


  • Να ακυρωθούν τώρα οι απολύσεις των εργαζομένων.


  • Να δώσουν λόγο ο νομάρχης και ο πρόεδρος του επιμελητηρίου για τις παρεμβάσεις τους.


  • Το Εργατικό Κέντρο να συγκαλέσει ΑΜΕΣΑ ευρεία σύσκεψη φορέων, σωματείων και εργαζόμενων, με σκοπό την ΑΠΕΡΓΙΑ στο νομό για τον Καριπίδη.




ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!




ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Σχόλια