24 Φλεβάρη συνεχίζουμε...


Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές απεργιακές εκδηλώσεις τις 10ής Φλεβάρη ενάντια στο Σύμφωνο σταθερότητας της κυβέρνησης - ΝΔ - ΛΑΟΣ - ΕΕ. Χαιρετίζουμε τις μαζικές διαδηλώσεις των εργαζόμενων, της νεολαίας, της αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων και των μεταναστών. Στο δρόμο θα σπάσουμε με μαζικούς ενωτικούς ταξικούς εργατικούς αγώνες το σύμφωνο σταθερότητας και την διαρκή λιτότητα που μας οδηγεί στην πείνα, στην φτώχια και στην εξαθλίωση. Είναι στο χέρι των εργαζόμενων, των συνδικάτων και των αγώνων τους να πετάξουν στο κάλαθο των αχρήστων το σύμφωνο σταθερότητας και τις πολιτικές δυνάμεις που το στηρίζουν. Είναι στο χέρι σύμπασας της αριστεράς, είναι ιστορικό της καθήκον, να στηρίξει τους μαζικούς ενωτικούς εργατικούς αγώνες.

Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν ήδη πάρει πρωτοβουλιες για μια μάχιμη ενότητα της αριστεράς για την ανατροπή του συμφώνου σταθερότητας. Ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου. Καμία δύναμη της αριστεράς δεν περισσεύει από το προσκλητήριο του αγώνα.

Η καταστάση για την εργατική τάξη και την νεολαία είναι κρίσιμη. Δεν εκφράζει την εποχή μια αριστερά που λειτουργεί αυτοαναφορικά, επιχειρώντας να μετατρέψει τους αγώνες σε ψήφους. Ούτε μια αριστερά που στηρίζει την γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Μας εξέπληξε δυσάρεστα η στάση των συνδικαλιστικών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν την διασπαστική κίνηση της ηγεσίας τοπικής ΑΔΕΔΥ να διοργανώσει ξεχωριστή συγκέντρωση, την στιγμή που στο εργατικό κέντρο μια σειρά απο εργατικά σωματεία, εργατικές κινήσεις, συσπειρώσεις, παρατάξεις, επιτροπές εργαζομένων διοργάνωναν απεργιακή συγκέντρωση/ πορεία. Σπάζοντας με αυτό τον τρόπο τον ξεκάθαρα απεργοσπαστικό ρόλο του ΕΚΙ.

Μαζική εργατική πορεία από το εργατικό κέντρο που δυστυχώς αποσιωπήθηκε απο την πλειοψηφία των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, υπήρχαν βέβαια και τιμητικές εξαιρέσεις που απλώς επιβεβαίωσαν τον κανόνα. Ένα περίεργο- για τα τοπικά ήθη- και δυσάρεστο γεγονός που μας δημιουργεί πλείστα ερωτήματα που χρειάζονται άμεση απάντηση. Όχι μόνο από το εργατικό κίνημα, αλλά και απο τους έντιμους δημοσιογράφους και εργαζόμενους, όπως και απ’ το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων.

Γιατί τέτοιου τύπου αντιμετώπιση απέναντι σε δυνάμεις στο εργατικό κίνημα που αγωνίζονται να ενοποιήσουν την εργατικό τάξη απέναντι στο κεφάλαιο-κυβέρνηση- ΕΕ, δυνάμεις που αμφισβητούν την γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΕΚΙ που ξεπουλά τους αγώνες, κάνοντας τις πλάτες στην κυβέρνηση, δυνάμεις που κριτικάρουν τον «αυτισμό» του ΠΑΜΕ; Πόση δημοκρατία και ενημέρωση χωράει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έριξε την χώρα και τους εργαζόμενους η κυβέρνηση, το κεφάλαιο και η ΕΕ;

Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσουν το καλύτερο εαυτό τους για να έχει μεγαλύτερη και καθοριστικότερη επιτυχία η πανεργατική γενική απεργία της 24 Φλεβάρη. Μια κρίσιμη και αποφασιστική μάχη για το κόσμο της εργασίας, για τον κόσμο τς αριστεράς. Μια μάχη που όπως έδειξε και η 10ή Φλεβάρη ευελπιστούμε πως θα μας εύρει νικητές.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Ιωάννινα 12/2/10 

Το γραφείο τύπου 


Σχόλια