ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΡΓΑΤΩΝ

Ύστερα από το μνημόνιο ΔΝΤ-ΕΕ-κυβέρνησης-κεφαλαίου που διάλυσε το σύνολο των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς,  φυσικό επακόλουθο ήταν να έρθουν τα εργατικά ατυχήματα, όπως βαφτίζονται τα εγκλήματα του κεφαλαίου. Ένα μήνα ύστερα από το τελευταίο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα ένα νέο αυτή την φορά στο ΙΚΕΑ προκάλεσε βαρύτατο τραυματισμό σε εργάτη, που ευελπιστούμε πως θα το ξεπεράσει.

Για το κεφάλαιο η εργατική τάξη δεν είναι παρά εργατική δύναμη- μηχανές  προς εκμετάλλευση μέχρι ξεζουμίσματος και τα εργατικά ατυχήματα μια συνήθης εξέλιξη εντός των ορίων της παραγωγικής διαδικασίας. Έξαλλου ολόκληρη η χώρα είναι στερεωμένη σε αίμα εργατών, ελλήνων και ξένων…

Και σήμερα ακόμη χειρότερα καθώς πάρα την αντίδραση ολάκαιρου του εργαζόμενου λαού η ηγεσία των συνδικαλιστικών φορέων, όπως η ηγεσία της ΓΣΕΕ, που υπόγραψε την τριετή συλλογική συνθήκη εργασίας, μια συλλογική συνθήκη ντροπής για την εργατική τάξη, στηρίζει με τα μπούνια το μνημόνιο, γίνεται συμμέτοχη στις δολοφονίες  εργατών.

Τώρα είναι η ώρα η εργατική τάξη να πάρει την υπόθεση στα χέρια. Να στηρίξει τα συντονιστικά των σωματείων που υπερβαίνουν τις προδοτικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Διεκδικώντας: Αυξήσεις στους μισθούς, μειώσεις των ωρών εργασίας, αυξημένα μέτρα ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, όπως η επιθεώρηση εργασίας, υγιεινής και ασφάλειας.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 20 ΙΟΥΛΗ 2010

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σχόλια