Η "ΔΩΔΩΝΗ" ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΕΡΑΤΕΑ



Την προηγούμενη βδομάδα ενώπιον του ανώτερου πολιτειακού παράγοντα της χώρας, του προέδρου της Ελληνικής δημοκρατίας, ανακοινώθηκε- αυτό που άλλωστε δεν ήταν και τόσο μυστικό- η ιδιωτικοποίηση της εταιρίας «ΔΩΔΩΝΗ».

Μια ενέργεια καθόλου τυχαία, την χρονική στιγμή που γίνεται. Σε μια χρονική στιγμή που ένα νέο πρόγραμμα διαρκούς και τρομοκρατικής λιτότητας της κυβέρνησης-ΕΕ- ΔΝΤ- κεφαλαίου χρεοκοπεί οριστικά και αμετάκλητα τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, ξεπουλώντας τα «ασημικά» μας στα πιο άγρια ντόπια και ξένα αρπακτικά.

Τέτοιο ασημικό για την Ήπειρο και για όλη την Ελλάδα είναι και η «ΔΩΔΩΝΗ». Και όπως είναι φυσικό για την λογική αυτών που βγάζουν τα πάντα στο σφυρί, ένα τέτοιο «φιλέτο»- και μάλιστα πρώτης κατηγορίας- είναι από τα πρώτα που θα «σκοτωθούν»..


Μέχρι τα τώρα οι αγώνες σύσσωμου του Ηπειρωτικού λαού απέτρεψε κάθε παρόμοια ενέργεια. Στις σημερινές όμως υπερβολικά δύσκολες συνθήκες για τον τόπο και το λαό, η υπόθεση ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ» βρίσκεται προ πυλών με τα αρπακτικά να εφορμούν

Όλοι μας πλέον βρισκόμαστε προ των ευθυνών μας. Εργαζόμενοι, αγρότες, μαζικοί φορείς, κόμματα ήρθε η ώρα να πάρουμε μια ξεκάθαρη θέση. Είτε θα οικοδομηθεί ένα ενιαίο εργατικό-λαϊκό μέτωπο που θα αποτρέψει την Ιδιωτικοποίηση της εταιρίας. Είτε συνειδητά ή μη θα παιχτεί το παιχνίδι της κυβέρνησης- ΑΤΕ- ΕΕ-ΔΝΤ που οδηγεί την «ΔΩΔΩΝΗ» στα χέρια του μεγάλου- ξένου και ντόπιου- ηπειρωτικού ή μη, κεφαλαίου.

Η «ΔΩΔΩΝΗ» μαζί με τις άλλες συνεταιριστικές επιχειρήσεις στην περιοχή μπορεί να παίξει ένα πρωτοπόρο ρόλο και μέσα στην κρίση, λειτουργώντας ως ανασχετικός παράγοντας σε μια ενδεχόμενη επισιτιστική κρίση, ταΐζοντας τον ταλαιπωρημένο λαό.

Για αυτό το λόγο θα πρέπει να περάσει στα χέρια των ίδιων των κτηνοτρόφων και των πρωτοβάθμιων παραγωγικών συνεταιρισμών τους. Για αυτό θα πρέπει οι εργαζόμενοι να έχουν σημαντικό και καθοριστικό ρόλο στο τι παράγεται και με πιο τρόπο προωθείται.

Με εργαζόμενους μόνιμους, καλύπτοντας τις όποιες πάγιες ανάγκες. Κρατώντας τον κρατικοσυνεταιριστικό της χαρακτήρα, κλειδί για την ως τα τώρα επιτυχημένη πορεία της. Σε παραγωγικό δίκτυο με ΠΙΝΔΟ -ΣΒΕΚΗ-ΕΛΒΙΖ.

Με ενεργό και αποφασιστικό ρόλο να έχει το εργατικό και λαϊκό κίνημα, κατανοώντας πως η μάχη της ΔΩΔΩΝΗΣ, είναι μάχη ολάκερου το Ελληνικού λαού, ενάντια στο μνημόνιο, τρόικα, ΕΕ και ΔΝΤ.
Σε αυτή την προοπτική πρέπει να στρατεύει ολάκερη η Ήπειρος και ο λαός της διατρανώνοντας μαχητικά πως το κάστρο της «ΔΩΔΩΝΗΣ» δεν πέφτει, πως και εδώ θα γίνει της Κερατέας…


ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σχόλια