Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΔΩΔΩΝΗ


Δεν ξέρει, δεν είδε, νίπτει τας  χείρας του και ο Ροντούλης για την ΔΩΔΩΝΗ. Όπως δυστυχώς το περιμέναμε  και ο νέος υφυπουργός και βουλευτής του ΛΑΟΣ έκανε το «Κινέζο» για το ζήτημα που καίει ολόκληρο τον Ηπειρωτικό λαό και ιδιαιτέρα τους κτηνοτρόφους  και τους εργαζόμενους. Παραπέμποντας την υπόθεση στο υπουργείο οικονομικών, δηλαδή από τον Άννα στο Καϊάφα και από κει στην χούντα της ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.

Επί της ουσίας  ψεύδεται ή ακριβότερα κρύβεται πίσω από το δάκτυλο του ο κ Ροντούλης  για να σώσει τα προσχήματα για το κομματικό  του μηχανισμό, όπως αντίστοιχα κρύβεται και η ΝΔ. Η αλήθεια για την ΔΩΔΩΝΗ  είναι πως η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης συνεχίζεται κανονικά και οι διαφωνίες των κομματικών μηχανισμών της ΝΔ και του ΛΑΟΣ πάνε περίπατο.
Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά από μια κυβέρνηση ενός Παπαδήμ(ι)ου των λαϊκών και εργατικών συμφερόντων και δικαιωμάτων. Μια διορισμένη κυβέρνηση τεχνοκρατικοπαλαιοκομματική που δεν την ψήφισε το εκλογικό σώμα αλλά την επέλεξαν οι διεθνείς καπιταλιστικοί οργανισμοί και όμιλοι καθώς και οι ντόπιοι κεφαλαιοκράτες.  Μια κυβέρνηση που έχει ως μοναδικό στόχο να σώσει τις τράπεζες και το καπιταλιστικό σύστημα από την χρεοκοπία, χρεοκοπώντας τις λαϊκές και εργατικές οικογένειες, καταργώντας ό,τιδηποτε δικαίωμα έχει μείνει όρθιο, ξεπουλώντας την δημόσια περιουσία.
Μια κυβέρνηση που πρέπει να έχει το ίδιο τέλος με αυτό του Παπανδρέου, οδηγώντας την χώρα και τους εργαζόμενους στην λύτρωση έξω από το σφαγείο του ευρώ και ΕΕ.   Και αυτό δεν θέλει λόγια πολλά, άλλα τρόπο και αγώνα.
Καμία εμπιστοσύνη στην νέα κυβέρνηση ούτε για το παραμικρό , πόσο μάλλον για την ΔΩΔΩΝΗ που με τις τιμές καθορίζει τις τιμές των παραγωγών σε όλη τη χώρα. Ήρθε η ώρα να συγκροτηθεί ένα αγωνιστικό εργατικό και  λαϊκό μέτωπο ανατροπής στο δρόμο που άνοιξαν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής διώχνοντας την διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗΣ, στο δρόμο της απεργίας των εργατών της χαλυβουργίας, στο δρόμο της κατάληψης του κέντρου διακοπών της ΔΕΗ. Διώχνοντας τα ντόπια και ξένα αφεντικά, κάνοντας τους εργαζόμενους και το λαό νοικοκύρη στο τόπο του. 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
     

Σχόλια