Όχι στην εφεδρεία και στην εξαθλίωση


ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ
στις απολύσεις-εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο,
στη διάλυση των κοινωφελών Δημοσίων φορέων...

Μετά το επιλεκτικό κούρεμα που άφησε εντελώς αλώβητα τα δάνεια της Τρόικας (65 δις ευρώ), τα ομόλογα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (55 δις ευρώ), οδηγώντας στην καταστροφή τα ασφαλιστικά ταμεία και συνοδεύεται από νέα δάνεια (130 δις), που αντικειμενικά θα χρησιμοποιηθούν ως δικαιολογία για νέες μειώσεις μισθών, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, για τη βύθιση του λαού στη φτώχεια και την εξαθλίωση, το οποίο, δεν κάνει το χρέος βιώσιμο, αφού το 2020 θα είναι, στην καλύτερη περίπτωση στο 120% του ΑΕΠ,  ίδιο δηλαδή με αυτό που είχαμε το 2009 όταν μπήκαμε στο «πρόγραμμα διάσωσης»!
Δεκάρα δεν δίνουν για τη ζωή τη δική μας.  Μεθοδεύουν κι ελπίζουν στην κούραση του ελληνικού λαού, στην απογοήτευσή του για να κερδίσουν χρόνο και να διασφαλίσουν τους όρους συνέχισης της εξουσίας τους.

Η «νέα» διορισμένη κυβέρνηση Παπαδήμου συνεχίζει και επιταχύνει τα εφιαλτικά για το λαό μέτρα του Μεσοπρόθεσμου και της Τρόϊκας, δείχνοντας ιδιαίτερο  «ζήλο» στη συρρίκνωση και διάλυση κοινωφελών φορέων και υπηρεσιών του Δημοσίου, στις απολύσεις-εφεδρεία χιλιάδων εργαζομένων και στο μισθολόγιο-φτωχολόγιο. Μάλιστα, με πρόσφατη εγκύκλιο εκβιάσαν τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου να δηλώσουν όλη την προϋπηρεσία τους, ώστε να  βγάλουν όσο γίνεται περισσότερους στην προσυνταξιοδοτική εφεδρεία/απόλυση...!!! Παράλληλα, προετοιμάζουν το έδαφος για το δεύτερο στάδιο που θα στείλει μέχρι τέλος του χρόνου στην εφεδρεία/απόλυση χιλιάδες ακόμα εργαζόμενους με πρώτους αυτούς των κατηγοριών Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής εκπαίδευσης, αλλά και όλους όσους εργάζονται σε φορείς και υπηρεσίες που καταργούνται και όσους δεν ολοκληρωθεί η συγχώνευσή τους μέχρι τέλη Νοεμβρίου, εργαζόμενους που απασχολούνται στην μισθοδοσία, κ.ο.κ..
Ας σημειωθεί ότι την εφεδρεία την έχουν κατανείμει σε τρία στάδια. Στο πρώτο έσπρωχναν σε "προσυνταξιοδοτική" διαθεσιμότητα μόνιμους υπαλλήλους άνω των 53 ετών ή με 33 χρόνια προϋπηρεσία, έως τις 28/11/2011, με ταυτόχρονη μετακίνηση των εργαζομένων από τους οργανισμούς που έχουν καταργηθεί ή συγχωνευθεί. Στο δεύτερο σπρώχνουν σε "προσυνταξιοδοτική" εφεδρεία/απόλυση τους αορίστου που θέλουν 2 χρόνια να συνταξιοδοτηθούν και τους εργαζόμενους ΥΕ & ΔΕ με μικρή προϋπηρεσία από τους φορείς υποδοχής των καταργούμενων ή συγχωνευόμενων οργανισμών. Τέλος, στο τρίτο στάδιο (2012-2013), προβλέπουν μετά την αυθαίρετη κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων να καταγράψουν το "πλεονάζον προσωπικό" και μ' ένα σαρωτικό κύμα να πραγματοποιήσουν μετατάξεις, με μεγάλης εμβέλειας απολύσεις. Συμπαραστάτες πρόθυμοι αποδεικνύονται γι' άλλη μια φορά οι κομπραδόροι που υπηρετούν αγόγγυστα τον εργοδοτικό, κυβερνητικό και κομματικό συνδικαλισμό. Μάλιστα η ΔΑΚΕ, φανερά δίνει επεξηγήσεις για τη συμπλήρωση των υπεύθυνων δηλώσεων, όταν τα συνδικάτα και πολλές Ομοσπονδίες που συγκροτούν Συντονιστικά Αγώνα και Αντίστασης καλούν τους εργαζόμενους να μην συμπληρώσει  κανένας τις Υπεύθυνες δηλώσεις για την προϋπηρεσία. Να προχωρήσουν σε καταλήψεις και «μπλοκάρισμα» των Διευθύνσεων προσωπικού, προκειμένου να μην στείλουν τις πρώτες λίστες προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας-απόλυσης. Να ανατρέψουν αυτή την πολιτική στις Γενικές Συνελεύσεις, στους δρόμους, στους χώρους δουλειάς, στους απεργιακούς αγώνες, με την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης να σκορπάει σοκ και δέος στο μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Πολύτιμο στήριγμα για εκείνους που βρίσκονται σε αγώνες διαρκείας (Χαλυβουργική, ΣΒΕΚΗ, κ.ο.κ.), για να γίνουν αγώνες Νίκης...

ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ - ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!

ΟΧΙ ΣΤΟ «ΝΕΟ» ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ-ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟ ΤΟΥΣ



          ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
§  Στάση πληρωμών στους τοκογλύφους και διαγραφή του χρέους.
§  Έξοδος από το ευρώ, ρήξη και αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από ΕΕ, ΝΑΤΟ, και ΔΝΤ.
§  Εθνικοποίηση τραπεζών και στρατηγικών επιχειρήσεων χωρίς καμιά αποζημίωση με εργατικό έλεγχο παντού.
§  Ριζική αναδιανομή του πλούτου υπέρ του εργατικού εισοδήματος σε βάρος των κερδών.
§  Ταξική αγωνιστική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, αναβάθμιση και συντονισμός από τα κάτω των μορφών λαϊκής αυτό-οργάνωσης, ανυπακοής και αλληλεγγύης.
·         Καμία κατάργηση - συρρίκνωση Δημόσιου κοινωφελή Φορέα και Υπηρεσίας. Διασφάλιση και αναβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα και του έργου τους. ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις. 
·         Καμία άμεση η έμμεση απόλυση εργαζόμενου. ΟΧΙ στο αντιδραστικό μέτρο της εργασιακής  εφεδρείας - απόλυσης. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
·         Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τις συντάξεις, το εφάπαξ, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας,  τα δικαιώματά μας συνολικότερα. ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο.
·        Να σταματήσει η φορολογική «καταιγίδα» εις βάρος των εργαζομένων.
·         Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια...!!!

τοπική επιτροπή ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων 
                       
Description: Description: Description: antarsya_ΙΟΑ_logoDescription: Description: Description: antarsya_ΙΟΑ_logoDescription: Description: Description: antarsya_ΙΟΑ_logo

Σχόλια