ΟΙ «ΧΡΥΣΕΣ» ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ


Όχι δεν μας εκπλήσσει που το φασιστικό μόρφωμα της ‘’Χρυσής Αυγής’’, επιτίθεται με σφοδρότητα στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ, επισείοντας τον κίνδυνο να κλείσει το εργοστάσιο. Παίρνοντας σαφή θέση ενάντια στην μεγαλειώδη απεργία των εργαζομένων στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ που για 73 μέρες διδάσκουν ταξική αγωνιστική στάση και ταξική αλληλεγγύη ολάκαιρη την εργατική τάξη και τον Ελληνικό λαό αγωνιζόμενοι ενάντια στις περικοπές, τις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία.

Είναι γνωστό , πως οι ακροδεξιοί και πολύ περισσότερο οι φασίστες είναι ενάντια στις εργατικές απεργίες και στα συνδικάτα, πράγμα που αποδεικνύει και την ψεύτικη φύση του ενδιαφέροντός τους για τους ‘’έλληνες εργάτες’’. Δεν είναι και τόσο συνηθισμένο ωστόσο να αναγκάζεται η οργάνωση αυτή να πάρει δημόσια ειδική θέση για μια απεργία.
Δεν είμαστε όμως και σε συνηθισμένη περίοδο. Έχουμε μια πλέρια συστημική μνημονιακή  συστράτευση πίσω από την κυβέρνηση του δοτού  πρωθυπουργού, μεγαλοτραπεζίτη Παπαδήμου. Σε μια στιγμή που ήταν ολοφάνερο πως μόνο του το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσε μόνο του να γονατίσει την αγωνιζόμενη κοινωνία.
Ήταν και είναι η ανάγκη μιας μεγάλης αστικής συστράτευσης χωρίς ρωγμές, για την επιτυχή έκβαση μιας συντριπτικής επίθεσης σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Ε σε αυτή την αντιδραστική συστράτευση δεν μπορούσε να λείπει η παρακρατική τρομοκρατία των δρόμων, δεν θα μπορούσε να λείπει η «Χρυσή Αυγή».  
Όλα τα γεγονότα δείχνουν πως τα χειρότερα δεν τα είδαμε ακόμη. Δεν θα κινδυνεύσουν μόνο το εισόδημα, τα κοινωνικά δικαιώματα και η απασχόληση. Η αμφισβήτηση του  δικαιώματος του  λαού να οργανώνεται, να αγωνίζεται, να επιβάλλει την θέληση του στα κοινωνικά και πολιτικά πράγματα, με άλλα λόγια το τσάκισμα της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας, έστω σαν δυνητικό ενδεχόμενο, είναι η μεγάλη προϋπόθεση, αλλά και  ο σαφής στόχος αυτής της ‘’επανίδρυσης του καπιταλισμού’’ επί των ερειπίων των εργατικών δικαιωμάτων και κοινωνικών καταχτήσεων.
  Ακριβώς επειδή είναι έτσι τα πράγματα, θα γίνουμε μάρτυρες και σε νέα στιγμιότυπα επιστράτευσης εφεδρειών του συστήματος. Μέσα από το κράτος, το παρακράτος, τις υπηρεσίες. Εφεδρείες πολιτικές, ιδεολογικές, αλλά και κατασταλτικές. Ο λαός πρέπει να πεισθεί για το μάταιο της αντίστασης, μπροστά σε ένα συντριπτικό χτύπημα. Εδώ εντάσσεται η επιστράτευση και της σποράς του δικτάτορα Παπαδόπουλου και των παρακρατικών πρακτόρων.
Που στηρίζουν ολόψυχα τα δίκαια της εργοδοσίας και πιο συγκεκριμένα στην περίπτωση της  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ του βιομήχανου Μάνεση, αναπαράγοντας τα ψεύτικα επιχειρήματα της.   Αποδεικνύουν έτσι, πόσο δημαγωγική και ψεύτικη είναι  η προπαγάνδα τους  πως δήθεν η ΧΑ είναι ‘’εχθρός της μεγάλης και εκμεταλλευτικής ιδιοκτησίας, είτε ντόπιας είτε διεθνιστικής’’. Μιλώντας παράλληλα «Χ.Α» για τα ιερά δίκαια του κεφαλαίου γενικά.
 Οι φασίστες ζώντας υποτίθεται σε άλλο κόσμο, διατείνονται να μη γνωρίζουν πως τα πλούτη  των βιομηχάνων είναι η εργασία και το αίμα των εργαζομένων. Ίσως να θεωρούν πως αυτά βγαίνουν με μαγικά αθώα κόλπα ή αυτό-πολλαπλασιάζονται σαν τα κουνέλια. Ομολογούν πόσο υποκριτές είναι όταν δηλώνουν  εχθροί ‘’κάθε εξουσίας που διαιωνίζει αυτή τη σήψη που ‘χει για στήριγμά της την πλουτοκρατία’’.
Όταν τελικά το εθνικιστικό φασιστικό ρεύμα ισχυρίζεται πως αποτελεί τη ‘’μόνη απόλυτη και πραγματική επανάσταση γιατί επιδιώκει γέννηση νέων ηθικών, πνευματικών, κοινωνικών και ψυχικών αξιών’’, δεν εννοεί τίποτα άλλο παρά την καλλιέργεια της λογικής ‘’ο θάνατος σου, η ζωή μου’’. Αποδεικνύουν έτσι ότι  το υπόβαθρο του χυδαίου ρατσισμού τους κατά των μεταναστών, δεν είναι η  ανοησία της ‘’βιολογικής καθαρότητας της φυλής’’, αλλά ο στόχος που έχουν για εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των εργαζομένων, για να μένει αλώβητο το σύστημα της εκμετάλλευσης.
 Συνολικότερα πρέπει να υποστηρίξουμε πως η ακροδεξιά είτε στην μια(Χ.Α), είτε στην άλλη εκδοχή της(ΛΑΟΣ) από την μια μέσω της λαϊκιστικής δημαγωγία  επιχειρούν να έρθουν σε επαφή με την κοινωνική δυσαρέσκεια- κυρίως των μικρομεσαίων στρωμάτων- και από την άλλη είναι συνειδητά μαντρόσκυλα του καπιταλιστικού συστήματος- καθεστώτος. Βάζοντας ως στόχο τους όχι μόνο τμήματα του προλεταριάτου όπως οι μετανάστες,  αλλά  το λαϊκό-εργατικό και αριστερό κίνημα.  
Φυσικά δεν μπορούμε πάρα να διακρίνουμε την αλληλοκάλυψη, συγκοινωνούντα δοχεία της ακροδεξιάς. Όνειρο της ΧΑ είναι να διανύσει την διαδρομή του Βορίδη: Από τις συμμορίες με τα μαχαίρια και τα τσεκούρια, στα βουλευτικά κοστούμια.  Απαράλλακτες ομοιότητες. Άλλωστε ο αρχηγός της, Ν. Μιχολολιάκος, είναι και αυτός ‘’της οικογενείας’’, καθώς  ήταν ‘’αρχηγός της Νεολαίας ΕΠΕΝ, κατόπιν προσωπικής εντολής του Γεώργιου Παπαδόπουλου’’, όπως περηφανεύονται. Θα λέγαμε μάλιστα πως η «ΧΑ»  αν και εξωκοινοβουλευτική και περιθωριακή δεν ανοίγεται δημαγωγικά. Πάρα μόνο παίζει συνειδητά τον ρόλο του κεφαλοκυνηγού μεταναστών, στηρίζοντας την κοινοβουλευτική χούντα Παπαδήμου-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΕΕ-ΔΝΤ.   
Εν κατακλείδι η ακροδεξιά σε όλες τις εκδοχές της παίζει το παιχνίδι της διάσπασης και της τρομοκράτησης του αγωνιζόμενου λάου. Είναι η άλλη εκδοχή της εργοδοτικής τρομοκρατίας του μεγάλου κεφαλαίου που απειλεί με απολύσεις ή που απολύει τους εργαζόμενους για να μην τους πληρώνει. Είναι η άλλη εκδοχή του δικαστικού συστήματος που βγάζει παράνομες και καταχραστικές τις απεργίες, καλύπτοντας τους εργοδότες που δεν πληρώνουν τα μεροκάματα και τα δώρα, όπως έχουμε στην περίπτωση των απεργών εργαζόμενων στο ΑΛΤΕΡ.
 Είναι η άλλη εκδοχή των κλομπ και των δακρυγόνων των δυνάμεων καταστολής. Είναι ένα από τα πιο κύρια συστατικά της ακραίας και αντιδημοκρατικής, αντιδραστικής καπιταλιστικής απάντησης στην κρίση. Μπροστά στο κίνδυνο των λαϊκών εξεγέρσεων και των εργατικών επαναστάσεων που θα ανατρέψουν το καπιταλιστικό σύστημα.
          

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σχόλια