ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ!!!!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Από τις 20 Μαρτίου η εταιρεία «ELDORADO GOLD - ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ», με τη συνδρομή κρατικών υπηρεσιών και τοπικών παραγόντων (όπως ο πασίγνωστος Δήμαρχος Χρ. Πάχτας), προσπαθεί να υλοποιήσει το καταστροφικό της επενδυτικό σχέδιο εξόρυξης χρυσού και χαλκού στη θέση “Σκουριές” τους όρους Κάκαβος της Χαλκιδικής. Απέναντί της βρήκε τους κατοίκους της περιοχής, που υπερασπίζονται με την παρουσία τους το βουνό μπροστά στη λαίλαπα της επερχόμενης φυσικής καταστροφής και της αποδιάρθρωσης κάθε άλλης δραστηριότητας.

Η εταιρεία δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει ωμή βία ενάντια στις κινητοποιήσεις των κατοίκων, επιστρατεύοντας πότε τις δυνάμεις των ΜΑΤ και πότε εργαζόμενους της εταιρείας, σεκιουριτάδες, ή πολίτες στους οποίους έχει υποσχεθεί πρόσληψη επιδιώκοντας να δημιουργήσει συνθήκες «εμφύλιας» σύγκρουσης.
Τη Δευτέρα 23 Απριλίου το Δικαστήριο Πολυγύρου αποφάσισε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά της εταιρείας «ELDORADO GOLD - ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» για όλες τις εγκληματικές πράξεις που τελέσθηκαν κατόπιν εντολών τους στις Σκουριές Χαλκιδικής. Με την απόφαση αυτή, η εταιρεία διατάσσεται από το Δικαστήριο να ξηλώσει τις μπάρες, να σηκώσει τα συρματοπλέγματα, να αφαιρέσει τις ηλεκτρονικές συσκευές παρακολούθησης και συναγερμού και να σταματήσει αμέσως την άσκηση ελέγχου στους διερχόμενους.
Ο ανυποχώρητος αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στις εξόφθαλμα παράνομες, ληστρικές  και περιβαλλοντικά επικίνδυνες βλέψεις της πολυεθνικής εταιρείας δικαιώνεται, σε πείσμα όσων νομίζουν πως η Ελλάδα των Μνημονίων και της Τρόικας μπορεί να γίνει ξέφραγο αμπέλι. Η νίκη αυτή του κινήματος δίνει κουράγιο στους κατοίκους του Ελληνικού, του Καρβουναρίου και των άλλων περιοχών της Ηπείρου που μπήκαν στο στόχαστρο της «ανάπτυξης» των σκουπιδιών, των τοξικών αποβλήτων και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου.
Να ξέρουν καλά οι επίδοξοι «επενδυτές» και τα πολιτικά τσιράκια τους πως κάθε φορά που με παράνομο ή νομιμοφανή τρόπο θα προσπαθούν να ρημάξουν το φυσικό περιβάλλον και τις ζωές μας, θα βρίσκουν μπροστά τους τον αγωνιζόμενο λαό.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να αποδοκιμάσουν με την ψήφο τους τα κόμματα που είτε με την απειλή της ανεργίας και της χρεοκοπίας είτε με το πρόσχημα της «πράσινης ανάπτυξης» υλοποιούν την πιο άγρια περιβαλλοντική και ταξική λεηλασία. Στις επερχόμενες εκλογές στηρίζουμε τις δυνάμεις της αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογίας - Στις 6 του Μάη ψηφίζουμε ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. !!!
Γιάννενα 27-04-2012

Σχόλια