ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΚΚΕ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΔΩΝΗ; ΜΗΠΩΣ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ;;;



Αναφερόμενη στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε σχέση με το ζήτημα της ΔΩΔΩΝΗΣ γράφει το γραφείου τύπου της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ: «Το όποιο συνεταιριστικό πνεύμα υπήρχε στην ίδρυση αυτών των επιχειρήσεων, έχει χαθεί από καιρό μετατρέποντας τες σε μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις που λειτουργούν με αποκλειστικά γνώμονα το κέρδος το οποίο όπως φαίνεται από τις δηλώσεις της δεν αντιλαμβάνεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.». Καλώντας ως λύση την υπερψήφιση του ΚΚΕ.
Εμείς τι άλλο μπορούμε να πούμε, τα λέει το ΚΚΕ μέσα σε λίγες γραμμές: Από την στιγμή που το συνεταιριστικό πνεύμα έχει χαθεί οριστικά και κάθε συνεταιριστική επιχείρηση είναι μια καθαρή επιχείρηση με σκοπό το κέρδος, τότε μάλλον μας είναι αδιάφορο  ποιος θα είναι το αφεντικό.

 Θεωρώντας αδιάφορο και ανώφελο κάθε αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, αφού είτε έτσι είτε αλλιώς καπιταλιστικές επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να είναι. Θεωρώντας μάταιο κάθε αγώνα και αντίσταση για να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΔΩΔΩΝΗ. Θεωρώντας, κατά συνέπεια- κακά τα ψέματα- προεξοφλημένη την ιδιωτικοποίηση της.
Βλέποντας σαν λύση όχι τους αγώνες των εργαζόμενων και των κτηνοτρόφων μα την κοινοβουλευτική και πολιτική στήριξη του ΚΚΕ, και την λαϊκή οικονομία-εξουσία όταν κι όποτε γίνει. Και μέχρι τότε υπομονή, σύνεση και ψήφο στο ΚΚΕ. Αλήθεια εκεί στο ΚΚΕ καταλαβαίνουν τι γράφουν, καταλαβαίνουν τι λένε;
Φοβόμαστε πως  ο κοινοβουλευτικός κρετινισμός οδηγεί το ΚΚΕ σε επικίνδυνα και αδιέξοδα μονοπάτια, σπέρνοντας την  ηττοπάθεια στους κτηνοτρόφους και τους εργαζόμενους που οι αγώνες τους μέχρι τα τώρα, απέτρεψαν την ιδιωτικοποίηση.  Δικαιώνοντας εν τέλει τις λογικές του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Εξάλλου και αυτοί με άλλα λόγια αυτό λένε: καπιταλιστικές επιχειρήσεις είναι, ας λειτουργήσουν ανεμπόδιστα με τους νόμους της αγοράς.
Εμείς από δική μας πλευρά θα συνεχίσουμε να είμαστε συμπαραστάτες και συναγωνιστές με τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και κτηνοτρόφους. Παλεύοντας η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΔΩΔΩΝΗ, με στόχο  να περάσει στα χέρια των πρωτοβάθμιων παραγωγικών συνεταιρισμών, με κρατική στήριξη και εργατικό έλεγχο. Αν αυτό το ΚΚΕ το θεώρει διαχειριστική λογική είναι γιατί  δεν έχει καμία ιδέα για τα μεταβατικά αντικαπιταλιστικά προγράμματα. Παλαντζάρει ανάμεσα στο νεφελώδης και μακρινό πρόγραμμα της λαϊκής εξουσίας-οικονομίας και σε ένα  μίνιμουμ ρεαλιστικό πρόγραμμα,  επιλέγοντας συνήθως το τελευταίο, όπως με τον ενιαίο συνασπισμού το 1989.


                                         ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 

Σχόλια