Το μέλλον ανήκει στην αριστερά της νίκης και της ανατροπής....


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ                        ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Στις αποψινές εκλογές ο Ελληνικός λαός μαύρισε τα κόμματα των συγκυβερνήσεων και της τρόικας, καταδικάζοντας την πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων. Οι πολλαπλοί εκβιασμοί και τυχοδιωκτισμοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που δεν δίστασαν να παίξουν με το ρατσισμό και την ξενοφοβία, πριμοδοτώντας τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, δεν στάθηκαν αρκετοί για να σώσουν το δικομματισμό που επί μήνες βρισκόταν στην εντατική, βαριά πληγωμένος από τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Η ενίσχυση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας. Αλλά και μήνυμα ευθύνης, καθώς προβάλει η ρητή λαϊκή απαίτηση: Όχι μόνο «δεν πάει άλλο» αλλά και «να πάει αλλιώς»!

Το εκλογικό αποτέλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αντανακλά τη συνεπή εμπλοκή των χιλιάδων μελών και φίλων της στα κινήματα ανυπακοής των εργαζόμενων και της νεολαίας και στους αγώνες ενάντια στην πολιτική της Ε.Ε. του ΔΝΤ και των συγκυβερνήσεων. Δεν θα υποχωρήσουμε μπροστά στα ψεύτικα διλήμματα της τρόικας του κεφαλαίου και των κομμάτων τους. Δεν θα μας τρομοκρατήσουν οι φασιστικές απειλές, η κρατική καταστολή και η παρακρατική βία. Στους δρόμους, τις γειτονιές, τα εργοστάσια από τις 7 του Μάη θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Ευχαριστούμε τους χιλιάδες εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, τους αγρότες και κτηνοτρόφους που στήριξαν τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους καλούμε να ενταχτούν στις τοπικές και κλαδικές επιτροπές της. Καλούμε τις οργανώσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς και τους ανένταχτους αγωνιστές να στηρίξουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ των κινημάτων, της πολυφωνίας και της δημοκρατικής συγκρότησης.
Καλούμε όλα τα κόμματα της Αριστεράς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων  και να παλέψουν για τη συγκρότηση ενός  αγωνιστικού Μετώπου. Ενός Μετώπου που θα απαντήσει στην κρίση με άξονες τη στάση πληρωμών και τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο της Ελλάδας από την Ε.Ε. και το ευρώ, την εθνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικών επιχειρήσεων και τη ριζική αναδιανομή του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζομένων,  δικαιώνοντας τους αγώνες του λαού μας.
Βγαίνουμε από αυτές τις εκλογές δυναμωμένοι. Δώσαμε έναν άνισο αγώνα με μόνο όπλο τη συντροφικότητα, την αλληλεγγύη και τις δυνάμεις των φίλων και των μελών μας, κόντρα στους εκβιασμούς και τα δημοσκοπικά τερτίπια των ΜΜΕ και των κομμάτων των ευρω-μονόδρομων, της φτώχειας, του ρατσισμού και της κοινωνικής εξαθλίωσης. Κάθε ψήφος που δόθηκε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι κερδισμένη ψήφος!
Κόντρα στη συναίνεση και την υποταγή, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα είναι μπροστά στους αγώνες για τη ζωή και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και της νεολαίας, θα είναι παρούσα στις κρίσιμες μάχες που έρχονται και που θα σφραγίσουν τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη χώρα μας.
Το μέλλον ανήκει στην Αντικαπιταλιστική Αριστερά!
Το μέλλον ανήκει στην Αριστερά της Νίκης και της Ανατροπής!
Γιάννενα, 06-05-2012

Σχόλια