Υπάρχει άλλος δρόμος Χωρίς μνημόνια, χρέος και δανειακές συμβάσεις


Η πολιτική των μνημονίων σημαίνει κι άλλες μειώσεις τους μισθούς και τις συντάξεις, ακόμη μεγαλύτερη ανεργία και εξαθλίωση, κλειστά και χρεοκοπημένα μαγαζιά των ώρα που μεγάλες πολυεθνικές και τράπεζες θησαυρίζουν στις πλάτες μας.
Τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις σημαίνουν ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, ιδιωτικοποιήσεις, δέσιμο στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας.
Δεν υποτασσόμαστε στους εκβιασμούς και τις απειλές τους, στη ρητορεία των μονόδρομων.

Έξοδος τώρα από € και ΕΕ
Γιατί αμφισβήτηση των μνημονίων μπορεί να γίνει μόνο έξω από τις δεσμεύσεις που μας επιβάλει η ΕΕ. Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι η διαδικασία θα είναι εύκολη και ο δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα. Άμεση ρήξη και έξοδο από ευρώ και ΕΕ. Η παραμονή στο ευρώ και την ΕΕ οδηγεί στο χάος και την καταστροφή, στο κλείσιμο εκατοντάδων εργοστασίων και χιλιάδων μικροεπιχειρήσεων, στη μαζική ανεργία, στη φτώχεια και τη διάλυση της αγροτικής παραγωγής. Το ευρώ δεν είναι «ασπίδα προστασίας», αλλά εργαλείο κοινωνικού πολέμου που για να σωθεί απαιτεί να θυσιαστούν οι δουλειές, οι μισθοί και οι συντάξεις των εργαζόμενων στην Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη.

Με την αριστερά της ανατροπής
Με τη γραμμή της ανατροπής και όχι της διαπραγμάτευσης (του Μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων). Με συνείδηση ότι δεν κρίνονται μόνο οι επόμενες εκλογές, αλλά το μέλλον του κινήματος και της Αριστεράς, η δυνατότητα των εργαζομένων να αποτινάξουν τον ζυγό κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ. Η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν αφορά απλά τη δική μας καταγραφή, αλλά είναι η περήφανη σημαία μιας Αριστεράς που «δε μασάει τα λόγια της», που δεν καλλιεργεί αυταπάτες ότι η κυβερνητική εξουσία θα λύσει τα προβλήματα των εργαζομένων, που την επόμενη μέρα των εκλογών θα βρίσκεται στους αγώνες των εργαζομένων που επιμένει στην κοινή δράση της αριστεράς, μέσα στους αγώνες. Το μέλλον πάντα παραμένει στα χέρια των εργαζομένων και στους αγώνες τους.


·Ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων που τόσα χρόνια μας έχουν φέρει στην εξαθλίωση.

·Σύστημα υγείας δημόσιο και δωρεάν για όλους, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, χωρίς εισιτήρια εισόδου. Ένα σύστημα υγείας που παρέχει περίθαλψη σε όλο το λαό, χωρίς ελλείψεις και τεράστιες λίστες αναμονής. Πλήρες σε υλικά, φάρμακα και γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

·Σύστημα παιδείας δημόσιο και δωρεάν που ο καθένας θα μπορεί να επιλέγει τις σπουδές του και θα παίρνει πτυχίο με αξία, με όλα τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα σε αυτό.

·Ανάπτυξη του αγροτικού τομέα με ενίσχυση της συνεταιριστικής παραγωγής, που δε θα έχει ανάγκη από επιδοτήσεις αλλά θα μπορεί να εξασφαλίζει αξιοπρεπές εισόδημα στους παραγωγούς και τις οικογένειές τους. Στην κατεύθυνση μιας κοινωνίας που θα βασίζεται στους ελεύθερα συνεταιρισμένους παραγωγούς.

·Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες. Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοιΚαταγγελία της συνθήκης «ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2», νομιμοποίησή τους ώστε να ζουν με αξιοπρέπεια με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουμε όλοι μας. Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του ΝΑΤΟ που γεννούν μαζικά κύματα προσφύγων.

Όλα αυτά δε γίνονται χωρίς ρήξη με τη σημερινή αντίληψη της πολιτικής, χωρίς σύγκρουση με τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής.

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές και οι δύο διεκδικητές της εξουσίας βάλθηκαν να μοιράζουν υποσχέσεις.
Η φιλολογία της χαμένης ψήφου επανήλθε πάλι στο προσκήνιο, αλλά αυτή τη φορά από την «Αριστερά».
Μοναδική χαμένη ψήφος είναι η ψήφος που δίνεται όχι σύμφωνα με τη συνείδηση, αλλά υπό τον εκβιασμό ψεύτικων διλημμάτων.
Καμία κυβέρνηση δε θα λύσει τα προβλήματά μας χωρίς τους εργαζόμενους και τη νεολαία στο προσκήνιο.
Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο δρόμος για τη βελτίωση της ζωής μας δε θα είναι εύκολος. Κανένας δεν μπορεί να μας τον εξασφαλίσει.
Αμφισβητήσουμε τις δομές της εξουσίας τους χτίζοντας τις δικές μας στους δρόμους του αγώνα και της αξιοπρέπειας.
Για μια κοινωνία όπου δε θα είναι δυνατή η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο.
Εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μέσα από σωματεία, συνδικάτα, συλλόγους, συνελεύσεις γειτονιάς οργανώνουμε την πάλη μας και κάνουμε το αίτημα του εργατικού ελέγχου στην παραγωγή πράξη στην καθημερινότητά μας.Αυτός είναι ο μόνος μονόδρομος για το μέλλον μας.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΝΟΜΟΥ ΙΩΝΝΙΝΩΝ
ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 17 ΙΟΥΝΗ 2012
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Γρηγορίου  Πέτρος  
Αδιόριστος εκπαιδευτικός – υποψήφιος διδάκτορας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μέλος ΔΣ Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Ιωαννίνων, Αντιπρόσωπος στη Γενική Συνέλευση Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων

Ζήκος  Νίκος  
Περιφερειακός Σύμβουλος – Κτηνοτρόφος – πρώην υπάλληλος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – ενεργό μέλος της Πανηπειρωτικής Επιτροπής Αγώνα Κτηνοτρόφων ενάντια στην ιδιωτικοποίησης της ΔΩΔΩΝΗΣ

Ηλίας  Νίκος 
Αργυροχόος – Μέλος Διοίκησης Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων – Γραμματέας Σωματείου Μετάλλου Γιαννίνων

 Καραβασίλης  Άγις  
Τραπεζοϋπάλληλος – Αντιπρόσωπος στη Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων

Καραγιαννάκου Γιούλη 
Αδιόριστη εκπαιδευτικός

Μαλλάμος Σωτήρης 
Συνδικαλιστής οικοδόμος – μέλος της Κ.Ο. Ανασύνταξη

Συνδρεβέλη Βούλα
Ιδιωτική Υπάλληλος – Αντιπρόσωπος Γενικής Συνέλευσης Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων – Αντιπρόσωπος Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας

Σχόλια