Στήριξη της απεργίας των εργαζόμενων στον Πέτσιο -SPIDER


Παρόλα τα μηνύματα που έδωσε ο εργαζόμενος λαός με τις εκλογές  της 6 ΜΑΗ η εργοδοσία και το κεφάλαιο συνεχίζουν το ίδιο αντεργατικό βιολί της στάσης πληρωμών στους εργαζόμενους και της τρομοκράτησης των πιο πρωτοπόρων εργαζόμενων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το «Πράκτικερ» που απέλυσε πρωτοπόρο εργαζόμενο για να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους αλλά και η «Σπάιντερ» που έχει από 3 εως 5 μήνες τους εργαζόμενους απλήρωτους.


Καμιά εμπιστοσύνη στις εκλογικές διαδικασίες. Οι εκλογές  είναι μια μάχη, μα το δίκαιο ο εργαζόμενος το βρίσκει στο δρόμο του αγώνα, της απεργίας και της κατάληψης.  Για αυτό το λόγο στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα της κατάληψης διαρκείας στη «Σπάιντερ» του Πέτσιου με αίτημα την καταβολή όλων των δεδουλευμένων, παρά και ενάντια στην τρομοκρατία που ασκεί η εργοδοσία. 

Αυτή η μάχη χρειάζεται να απλωθεί σε όλους τους εργασιακούς χώρους που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της μη καταβολής δεδουλευμένων, τις απολύσεις, τη διάλυση των ΣΣΕ αλλά και των μειώσεων των μισθών. 

Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων να καλέσει Πανγιαννιώτικη 24ωρη απεργία συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζόμενων της SPIDER αλλά και για να απαντήσουμε οργανωμένα απέναντι στην συνολική επίθεση της εργοδοσίας.  

Είναι άμεση αναγκαιότητα ένα ταξικά ανασυγκροτημένο κίνημα στα χέρια των ίδιων των εργατών που θα σπάσει τους εκβιασμούς των αφεντικών και θα βάλει τέλος στην πολιτική των μνημονίων και της χούντας της ΕΕ-ΔΝΤ-κυβερνήσεων κεφαλαίου. Χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη πίεση στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ που κρατούν προδοτική στάση "αναμονής" για κήρυξη πανεργατικής απεργίας εδώ και τώρα!    

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ



Σχόλια