ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


Οι εκλογές πέρασαν, μια καινούρια κυβέρνηση ορίστηκε, η ίδια δηλαδή κυβέρνηση με διαφορετικά ρούχα και η αντεργατική πολιτική συνεχίζεται. Δεν είναι μόνο οι μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και η μεγάλη ανεργία που έχει τινάξει στον αέρα τον προϋπολογισμό της εργατικής οικογένειας. Δίπλα σε αυτά προστίθενται και οι χιλιάδες εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι στην περιοχή μας. Όλο και περισσότερες είναι οι επιχειρήσεις που κρατάνε τους εργαζόμενους απλήρωτους.

Δικαιολογία και πρόφαση δίνει πάντα η οικονομική κρίση. Η πραγματικότητα είναι όμως, κατά κυρίαρχο λόγο, η απληστία των εργοδοτών που δεν ικανοποιούνται από τα κέρδη τους και θέλουν με κάθε τρόπο να τα αυξήσουν. Πολλές είναι οι επιχειρήσεις στην περιοχή μας: SPIDER, Χήτος, Γιαννέτας, κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ, ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, Αρβανιτίδης, Παμβώτις και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Αν δίπλα σε όλες αυτές προσθέσουμε και όλες τις μικρότερες επιχειρήσεις της πόλης η κατάσταση γίνεται αβάσταχτη. 

Ένα εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι το περιφερειακό συμβούλιο απαρτίζεται από επιχειρηματίες που κατά βάση εντάσσονται στην κατηγορία των εργοδοτών που μόνιμα χρωστάνε χρήματα στους εργαζόμενους τους. Είναι σαφές ότι η πολιτική ηγεσία του τόπου έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση αυτή. Είναι αυτή που τόσο καιρό έχει διαμορφώσει αυτή την κατάσταση μέσα από τη συμμετοχή στα μνημόνια, μέσα από την υποταγή της χώρας μας στη χρηματοδότησης από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση μονόδρομο αποτελεί ο συλλογικός αγώνας των εργαζομένων προκειμένου να ανατρέψουν αυτή την πολιτική. Η ανυποχώρητη πάλη σε κάθε εργασιακό χώρο μέσα από τα σωματεία μας και με τη συσπείρωση στο Συντονιστικό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων με ενότητα στη δράση μας είναι αυτή που μπορεί να δώσει προοπτική σε κάθε αγώνα μας. Χρειάζεται αυτή τη στιγμή να διεκδικήσουμε και να οργανώσουμε γενικές συνελεύσεις σε κάθε σωματείο και ομοσπονδία και να διεκδικήσουμε άμεσα την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων. Δε χρειάζεται καμία αναμονή, τη στιγμή που εμείς υποφέρουμε από την απλήρωτη εργασία τα αφεντικά πλουτίζουν και στέλνουν τις καταθέσεις τους στην Ελβετία.

Η πραγματική όμως λύση θα έρθει μόνο μέσα από τη συνολική ανατροπή αυτής της πολιτικής. Από την απαλλαγή της χώρας μας από τα μνημόνια και τις πολιτικές που εκπροσωπούν οι κυβερνήσεις, η ΕΕ και το ΔΝΤ. Η έξοδος της χώρας μας από τα από το ευρώ και την ΕΕ, σε συνδυασμό με τη διαγραφή του χρέους και την εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος αλλά και των επιχειρήσεων που κλείνουν χωρίς αποζημίωση, μπορεί να ανακουφίσει το λαό. Είναι τα βήματα αυτά που έρχονται σε ρήξη με το καπιταλιστικό σύστημα και ανοίγουν το δρόμο για μία κοινωνία η οποία θα έχει στο κέντρο της τις ανάγκες των απλών ανθρώπων. 


ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σχόλια