Ανακοίνωση για την απώλεια του σ. Κώστα Μπατίκα

Η «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.» εκφράζει τη βαθειά της θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για την απώλεια του πρωτοπόρου αγωνιστή και συντρόφου Κώστα Μπατίκα.

Σε όλη του τη ζωή ο σ. Κώστας δεν λογάριασε κόπους και θυσίες στην προσπάθειά του να συμβάλλει στη συγκρότηση και ανάπτυξη των αγώνων της εργατικής τάξης και της φτωχής αγροτιάς.

Επί πολλά χρόνια μέλος της καθοδήγησης και της ΚΕ του ΚΚΕ, ύψωσε το ανάστημά του σε κρίσιμες στιγμές, ήρθε σε σύγκρουση με την πολιτική της ενσωμάτωσης και της υποταγής στα σχέδια των εκμεταλλευτών και καταπιεστών του κόσμου της εργασίας, καταδίκασε την προδοσία της συγκυβέρνησης Τζανετάκη και της Οικουμενικής.

Συνιδρυτής του Νέου Αριστερού Ρεύματος, αργότερα εκδότης του θεωρητικού και πολιτικού περιοδικού «Αριστερή Ανασύνταξη» και ιδρυτικό στέλεχος της Κομμουνιστικής Οργάνωσης ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ αφιέρωσε ασυμβίβαστος όλες του τις δυνάμεις στην επίμονη θεωρητική και πολιτική προσπάθεια για μια συνολική αναγέννηση του αριστερού και κομμουνιστικού μας κινήματος σε επαναστατική βάση.

Στην υπηρεσία της ταξικής και αγωνιστικής ενότητας των εργαζόμενων μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, έθετε παράλληλα ως πρώτη προτεραιότητα την ανάγκη συγκρότησης του πολιτικού επαναστατικού κόμματος της εργατικής τάξης. Με τους κοινούς μας αγώνες, τις κριτικές του παρατηρήσεις, τις συμφωνίες και τις ασυμφωνίες μας, η συνεισφορά του σ. Κώστα ήταν και παραμένει ανεκτίμητη.

Θα είναι για πάντα μαζί μας στους αγώνες που έρχονται…

Σχόλια