Αντικαπιταλιστική ψήφος

...για τις σκληρές μάχες της επόμενης μέρας


Η εκλογές στις 7 Ιούνη αποτελούν μια πολύ κρίσιμη διαδικασία, αφού αμέσως μετά τις ευρωεκλογές έχει ήδη εξαγγελθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ και την ΕΕ, με τη σικέ αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ να συναι­νεί ουσιαστικά, ένα άγριο αντι­λαϊκό πρόγραμμα «σταθεροποίη­σης». Μπροστά στις μεγάλες μά­χες που έρχονται από 8 Ιούνη δεν αποτελούν διέξοδο «χαλα­ρές» ψήφοι διαμαρτυρίας σε πράσινα ή ξεβαμμένα κόκκινα ψηφοδέλτια. Λύση δεν αποτελεί ούτε το λευκό - ά­κυρο, που στην πράξη «λευκαί­νει» την κυρίαρχη πολιτική. Δεν απειλεί πραγματικά το σύστημα ούτε η αποχή, αφού τελικά αθροίζεται με την αδιαφορία και την α­ποχή από τον αγώνα.

Στις 7 Ιούνη χρειάζεται μαζική ψήφος στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. για να δώσουμε από καλύτερες θέσεις τις μάχες της επόμενης μέρας!

Πρώτο, η ψήφος στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. είναι η πιο «σκληρή» ψήφος ενάντια στην ξεφτίλα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο γιατί τους καταδικάζει συνολικά, αλλά γιατί πηγαίνει σε εκείνες τις δυνάμεις που τα τελευταία πέντε χρόνια κατά τα οποία κυβερνά η ΝΔ, προώθησαν στην πράξη τη μόνη γραμμή που μπορεί να ανατρέψει την κοινή ουσιαστικά πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Από την ηρωική απεργία των δασκάλων και το συγκλονιστικό φοιτητικό κίνημα, μέχρι τους αγώνες των ΟΤΑ, τις κινητοποιήσεις για την Κούνεβα, και την προσπάθεια πολιτι­κοποίησης και γενίκευσης της εξεγερτικής έκρηξης του Δεκέμ­βρη.

Δεύτερο, η ψήφος στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. είναι το πιο απο­φασιστικό «Όχι» στην ΕΕ. Δεν μένει μόνο στην ανυπακοή στις πολιτικές των Βρυξελλών ή στην αναζήτηση αντινεοφιλε­λεύθερου διαχειριστή, αλλά συμβάλλει σε ένα κίνημα συνο­λικής ρήξης - αντικαπιταλιστι­κής αποδέσμευσης από την ΕΕ, για τη διάλυσή της και μια άλλη διεθνοποίηση.

Τρίτο, η ψήφος στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. είναι ψήφος για μια άλλη αντικαπιταλιστική και επαναστατική, μετωπική και ανατρεπτική, εργατική και νεολαιίστικη Αριστερά, της θεωρητι­κής αναζήτησης και της κοινής δράσης, της κομμουνιστικής επα­νεξόρμησης, η οποία -20 χρόνια μετά το 1989- ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να γίνει δωρητής σώματος για τη σταθερότητα του συστήματος.

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή
ΣΥνεργασία για την Ανατροπή
[ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α]

Σχόλια