Αλληλεγγύη στον Αρσλάν Ταϊφούν Οζκιόκ

Να δοθεί πολιτικό άσυλο στον Τούρκο αγωνιστή της Αριστεράς.

Θεωρούμε απαράδεκτο και σκάνδαλο πρώτου μεγέθους τα σχέδια απέλασης και εξόντωσης του αγωνιστή από την Τουρκία Αρσλάν Ταϊφούν Οζκιόκ για χάρη του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» που καλά κρατεί στις μέρες του νέου αμερικανού προέδρου Ομπάμα με τον οποίο συνεργάζονται άψογα οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου.

Είναι ένας αγωνιστής της Αριστεράς που δραστηριοποιήθηκε στις αριστερές οργανώσεις της Τουρκίας στην δεκαετία του 70, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε θάνατο το 1981 από στρατοδικείο της χούντας του Εβρέν, και έμεινε φυλακισμένος μέχρι το 1990 οπότε και απέδρασε.

Με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης σήμερα κινδυνεύει να βρεθεί στα χέρια των δεσμοφυλάκων.

Από τις 26 Μαρτίου, αμέσως μόλις έφτασε στην Ελλάδα, ο Αρσλάν Ταϊφούν Οζκιόκ κρατείται φυλακισμένος. Είχε προηγηθεί η κράτηση και η απέλαση του από την Κυπριακή Δημοκρατία όπου είχε ζητήσει αρχικά πολιτικό άσυλο. Αλλά οι κυπριακές αρχές εφαρμόζοντας την νομοθεσία της Ε.Ε. (τον Κανονισμό του Δουβλίνου) αρνήθηκαν να εξετάσουν το αίτημα του και τον παρέδωσαν στην Ελλάδα σαν αρμόδια χώρα για να αποφασίσει.

Η ελληνική κυβέρνηση αν και δέχτηκε να εξετάσει το αίτημα του για χορήγηση ασύλου, ταυτόχρονα κίνησε την διαδικασία για έκδοση του στην Τουρκία.

Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας εφαρμόζουν πιστά, εδώ και χρόνια μια απόλυτα ρατσιστική πολιτική ενάντια στους πολιτικούς πρόσφυγες και τους μετανάστες. Μια πολιτική που ενισχύεται από την ρατσιστική νομοθεσία της Ε.Ε. την πολιτική της «Ευρώπης φρούριο», της Ευρώπης που στερεί πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα από τους μετανάστες, της Ευρώπης που επιτίθεται στις κοινωνικές και δημοκρατικές κατακτήσεις των εργαζομένων.

Αν ο Αρσλάν Ταϊφούν Οζκιόκ εκδοθεί στην Τουρκία κινδυνεύει να υποστεί βασανιστήρια, άδικη δίωξη και πολύχρονη φυλάκιση. Κινδυνεύει να έχει την τύχη του Οτσαλάν.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον Αρσλάν Ταϊφούν Οζκιόκ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να συμμετέχουν σε κάθε πρωτοβουλία και κινητοποίηση με στόχο να αποφυλακιστεί αμέσως, να σταματήσει κάθε διαδικασία έκδοσης του στην Τουρκία και να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.

Σχόλια