ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝΔΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
- ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝΔΙΑ - ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ
- ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Όλα τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στην πλάτη των εργαζομένων και της νεολαίας (πάγωμα μισθών, απολύσεις, κατάρρευση ασφαλιστικού συστήματος, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης) αυτό επιδιώκουν οι κυρίαρχες αστικές δυνάμεις. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απόλυτα ευθυγραμμισμένα με την τρομοκρατική εκστρατεία της Ε.Ε. φορούν τη μάσκα του προστάτη της Δημοκρατίας, του Νόμου και της Τάξης, και επιχειρούν στο όνομα της «ασφάλειας» να τρομοκρατήσουν την κοινωνία, να πείσουν ότι είναι αναγκαία μια ισχυρή κυβέρνηση (καταγγέλλοντας οι μεν τους δε ότι αυτοί δεν είναι ικανοί να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών), να ανορθώσουν το κύρος των δυνάμεων καταστολής που καταβαραθρώθηκε με την εξέγερση του Δεκέμβρη. Στο πλευρό τους οι εταιρείες security, οι βιομήχανοι, τo ΛΑΟΣ. και ..ο Μίχαλος.

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν εκείνα τα στρώματα που με τις εξεγέρσεις τους αμφισβήτησαν την εξουσία της. Ανακοινώνονται μέτρα για την περιστολή του δικαιώματος στη διαδήλωση και στην πολιτική έκφραση (ιδιώνυμο κουκουλοφορίας, περιύβριση αρχής), επαναφέρεται η συζήτηση για το πανεπιστημιακό άσυλο, αλλά και παίρνονται μέτρα έντασης του αυταρχισμού στις φυλακές (μεγαλύτερες ποινές για τη χρήση κινητών, χορήγηση άδειας μόνο με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα, ειδικές πτέρυγες για ισοβίτες).

 • Η περιύβριση αρχής (που καταργήθηκε ως αντισυνταγματική το 1986) θέλει να βάλει φίμωτρο στη λαϊκή οργή απέναντι στην κυβέρνηση και τις δυνάμεις καταστολής.
 • Για μια ακόμα φορά η επαναφορά της συζήτησης για το πανεπιστημιακό άσυλο δείχνει πως ο ρόλος του ως προστάτη της ελεύθερης πολιτικής συζήτησης και δράσης μέσα στα πανεπιστήμια, αλλά και στην κοινωνία, είναι καρφί στο μάτι του αστισμού, που χρόνια προσπαθεί να το ξεριζώσει και δεν τον αφήνουν οι ανυποχώρητοι φοιτητικοί αγώνες.
 • Η μετατροπή της κουκούλας (αλλά και κάθε απόκρυψης ή αλλοίωσης χαρακτηριστικών) σε κακούργημα θέλει να δώσει τη δυνατότητα στους αστυνομικούς να στήνουν με μεγαλύτερη ευκολία σκευωρίες απέναντι στους διαδηλωτές. Έτσι δεν θα χρειάζονται μια μολότωφ για να στήνουν κακουργηματικές κατηγορίες κατά διαδηλωτών. Θα αρκεί ακόμα και μια πέτρα προκειμένου να τους οδηγούν σιδηροδέσμιους στον ανακριτή για να προφυλακισθούν ως κουκουλοφόροι (και βέβαια είναι πολύ πιο εύκολο για τις δυνάμεις καταστολής να φορτώνουν κουκούλες στις τσάντες και τα μπουφάν των διαδηλωτών αντί για μολότωφ). Η γελοιότητα του μέτρου θα ήταν πρόδηλη, αν δεν ήταν από μόνο του τόσο ανατριχιαστικό, καθώς οδηγεί στη συνέπεια να μετατραπεί σε κακούργημα το καπέλο, τα γυαλιά ηλίου, τα γάντια (που κρύβουν τα δακτυλικά αποτυπώματα), το τρέξιμο μετά την τέλεση ενός αδικήματος κλπ. κλπ. με αποκορύφωμα βέβαια τα κράνη στις μηχανοκίνητες πορείες (που από τη μια είναι υποχρεωτικά και από την άλλη κακούργημα!)

Την ταξικότητα των μέτρων αποκαλύπτει η πρόταση για κατάργηση της προφυλάκισης, αλλά μόνο για τα περιουσιακά αδικήματα, δηλαδή για τα εγκλήματα «λευκού κολλάρου». Ρύθμιση που προφανώς αποσκοπεί στο να μην προφυλακίζονται οι απατεώνες και καταχραστές βιομήχανοι, τραπεζίτες και χρηματιστές, οι κάθε Εφραίμ, και τα καλόπαιδα (golden boys) του εκάστοτε κόμματος εξουσίας που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα.

 • Τα μέτρα αυτά, έρχονται σε συνέχεια των 273 συλλήψεων και 67 προφυλακίσεων του Δεκέμβρη, της εφαρμογής του τρομονόμου ενάντια σε ανήλικους μαθητές στη Λάρισα, των χιλιάδων παράνομων προσαγωγών και ερευνών σε σπίτια χωρίς εντάλματα, της επέμβασης των ΜΑΤ σε κάθε λαϊκή αντίσταση (ακόμα και για την παράνομη μετατροπή πάρκων σε πάρκινγκ), των νέων μέτρων καταπολέμησης των αντιστάσεων, όπως η προμήθεια εκτοξευτών νερού και όπλων ηλεκτρικής εκκένωσης (Tazer), ο διαγωνισμός του στρατού για την προμήθεια ασπίδων, γκλομπ και άλλων μέσων καταστολής του εσωτερικού εχθρού, το π.δ. για χρήση σκύλων στις διαδηλώσεις που ήδη κρίθηκε αντισυνταγματικό από το ΣτΕ, Συνδυάζονται δε άμεσα με την κήρυξη κάθε απεργίας ως παράνομης και καταχρηστικής, την κάλυψη της δράσης φασιστικών οργανώσεων και μαφιόζικων μηχανισμών για την καταστολή πολιτικών χώρων, κινημάτων και συνδικαλιστών (χειροβομβίδα στο στέκι μεταναστών, Κούνεβα, Βοτανικός, Νίκαια, Αγιος Παντελεήμονας, Πάτρα, Πάρκο Κύπρου) την επίθεση ενάντια στους μετανάστες (δολοφονίες μεταναστών Σύμφωνο Μετανάστευσης Σαρκοζί-Παυλόπουλου, Οδηγία για την απέλαση, επιχειρήσεις σκούπα)

Απέναντι σε αυτή την αυταρχική εκτροπή ο μόνος δρόμος είναι ο μαζικός λαϊκός αγώνας για να σπάσουμε την τρομοκρατία στο δρόμο, για να υπερασπίσουμε στην πράξη και να διευρύνουμε τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Η αντικαπιταλιστική και επαναστατική αριστερά πιστεύει ότι όλοι οι αγώνες πρέπει να γίνονται με ακάλυπτα πρόσωπα για να αναγνωρίζονται οι αγωνιστές και να δημιουργούνται σχέσεις εμπιστοσύνης. Δεν δέχεται την χρησιμοποίηση ως πρόσχημα κάποιων εκδηλώσεων τυφλής βίας για την κλιμάκωση της καταστολής. Ξέρει ότι χιλιάδες αγωνιστών, εργαζόμενοι και νεολαίοι, αναγκάζονται να προστατέψουν τα πρόσωπά τους για να γλυτώσουν από τα καρκινογόνα χημικά που με τους τόνους ρίχνουν στις διαδηλώσεις οι δυνάμεις καταστολής (οι πραγματικοί κουκουλοφόροι που κυκλοφορούν καλυμμένοι από πάνω μέχρι κάτω με ειδικές στολές και κρύβουν παράνομα τα διακριτικά τους). Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση των δολοφόνων και τα τσιράκια τους να επιβάλλουν τις αυταρχικές τους ρυθμίσεις. Σε καμία περίπτωση δεν αφήσουμε να περάσουν τα μέτρα των γκόλντεν μπόυς και των χουντικών εισαγγελέων. Θα τους ξεκουκουλώσουμε.

Η εξέγερση του Δεκέμβρη δείχνει το δρόμο. Για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων και κάθε επίδοξο συνεχιστή της ίδιας πολιτικής. Για να βάλουμε τα θεμέλια μιας άλλης κοινωνίας όπου η εξουσία θα είναι στα χέρια των εργαζομένων, οι ελευθερίες θα διευρυνθούν και τα δικαιώματα θα αποκτήσουν πραγματικό κοινωνικό περιεχόμενο.

 • ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝΔΙΑ-ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
 • ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕΝΓΚΕΝ ΚΑΙ Η ΤΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε.
 • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ
 • ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ
 • ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ
 • ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ – ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
 • ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΩΝ

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ – ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 – 4 ΣΤΙΣ 7μ.μ.

Σχόλια